Hlavní obsah

Lehátka s květinovými motivy patří do zahrad zařízených v trendy boho stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvolněný a ležérní boho styl je v poslední době hodně v kurzu. A to nejen v interiéru, ale i v exteriéru. Do zahrad v tomto stylu se tak hodí i klasická skládací dřevěná lehátka s květinovými motivy, která se opět vrátila do módy.

Foto: We love cushions

Skládací lehátka s květinovými motivy skvěle zapadnou do trochu divočejších a zarostlých zahrad.

Článek

Skládací lehátka do zahrady, k bazénům, na terasu nebo k vodě jsou typickým prázdninovým nábytkovým prvkem, který by neměl chybět v žádném rekreačním objektu. Mnoho let nebyla zrovna v kurzu, což se ale poslední dobou mění. Jsou skromnějším typem vybavení, které se dobře hodí k uvolněnému boho stylu. Zejména tehdy, pokud zvolíte kousky s květinovými motivy.

Foto: We love cushions, Perkins & Morley

Díky lehátkům může i zahrada bez květin působit jako rozkvetlá.

Skládací lehátka jsou bezesporu nadčasovým kouskem, který v případě potřeby můžete v zimě užít i v interiéru. Stačí je pak jen vhodně zakomponovat a v chladnějším období třeba opatřit kožešinou, ať už pravou, nebo umělou, či hřejivým plédem.

Foto: Sophie Allport, Abigail Borg

Běžná starší lehátka můžete renovovat novými látkami.

Pokud chcete, aby vám lehátko dlouho vydrželo, volte kousky z odolných dřev, vhodné je akáciové dřevo, ořech, teak, eukalyptus nebo merbau. Dřevo je vhodné před každou sezonou ošetřit ochranným olejem, který prodlouží jeho životnost a zabrání škůdcům, aby do materiálu pronikli.

Foto: Molly Mahon

Působivé potisky zvládnete vytvořit i sami za pomocí razítek s odolnou barvou.

Dejte si záležet i na výběru látky, která by měla být pevná, hustě tkaná a měla by mít i vodoodpudivou úpravu. A samozřejmě je nejdůležitější nevystavovat lehátka nepřízni počasí, ale mít připravené místo na jejich uskladnění.

Foto: Storigraphic

Pokud chcete zahradu trochu barevně rozsvítit, volte kousky inspirované designem 70. a 80. let.

Dřevěná skládací lehátka mají bezesporu trochu retro ducha, byla oblíbená v 60. a 70. letech. Vhod proto přijdou i do exteriérů milovníků kvalitních nábytkových kousků z dob minulých.

Anketa

Máte rádi dřevěná skládací lehátka?
Ano, a dokonce je máme ještě po rodičích/prarodičích.
63,4 %
Ano, taková se mi líbí.
23,6 %
Nevadí mi.
5 %
Ne. Mám raději moderní kusy.
8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 161 čtenářů.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Skládací zahradní lehátka

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám