Hlavní obsah

Kempingový nábytek inspirovaný origami okouzluje svou praktičností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Origami, japonská technika skládání různých objektů z papíru, inspiruje i mnoho designérů. Ti navrhují kousky připomínající origami nejen do interiéru, ale i do exteriéru. Zaujme třeba sestava kempingového a piknikového nábytku, která se skládá z pevných, odolných, multifunkčních stolů a židlí.

Foto: Profimedia.cz

Jde o ideální kempingový nábytek na cesty.

Článek

Nábytkové prvky z této kolekce s názvem Oru Camp jsou vyrobené z jednoho kusu předem složeného polypropylenu o vyšší tloušťce, který je možné postavit v užitečný sedací nábytek určený pro venkovní využití nebo ho sbalit za méně než třicet sekund.

Foto: Profimedia.cz

Skládací nábytek si můžete složit, kdekoliv potřebujete.

Kolekce obsahuje stůl s nastavitelnou výškou nazvaný SwitchTable, který slouží ke stolování, přípravě jídla, jako pracovní prostor i konferenční stolek a unese 181 kg. Sada obsahuje také lehátko, které má úložný prostor pod sedákem. Úložný box s názvem FlipCube funguje také jako podnožka, lavice nebo odkládací stolek. Set vytvořila americká společnost Oru Camp se sídlem v San Francisku, která vyrábí skládací kajaky ze stejného materiálu už řadu let. Zatím jde o crowdfundingový projekt, který se v případě úspěchu brzy dostane do prodeje.

Foto: Profimedia.cz

Kousky mají popruhy pro pohodlné přenesení.

Podobně je tomu i s netradičními boudami pro mazlíčky. Japonské společnosti Teneo a Netco se spojily s profesorem Junem Mitanim, který působí v University of Tsukuba Graduate School, která propaguje origami po celém světě a kde vytvořili netradiční příbytky pro psy a kočky ze skládaného kartonu.

Foto: Profimedia.cz

Technikou origami můžete vytvořit i menší boudy pro psy.

Pokud chystáte venkovní piknik a chcete ho doladit k dokonalosti, můžete zakomponovat i jednorázové nádobí, které je zpestřené skládáním. Mějte na paměti, že japonské umění je střídmé a minimalistické a platí, že méně dekorací, tvarů a barev je více.

Foto: Ella James, Ginger Ray

Exteriér můžete dekorovat papírovým nádobím inspirovaným origami nebo dekorativními řetězy.

Pokud jste fandové origami a japonského designu, pak vás možná bude bavit i japandi styl. Ten je nevšední kombinací japonského minimalismu a útulného skandinávského stylu a zároveň odrazem kulturní vazby Japonska na skandinávské země.

Vzdušný a prostý japandi styl si oblíbí nejen milovníci minimalismu

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám