Hlavní obsah

Ideální kousek na prázdninové lenošení? Jednoznačně sedací vak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si chcete na letní sezonu pořídit nějaký nový kousek do interiéru nebo exteriéru, který by vám zlepšil komfort při odpočinku, pak by vaší pozornosti neměly uniknout sedací vaky. Některé kusy využijete jak v obývacím pokoji, tak na terase nebo u bazénu.

Foto: Lujo, Vuch

Sedací vaky můžete volit v uměřenějším a výraznějším designu. Šedavé kousky zapadnou i do minimalistických interiérů z barevné pop-art limitované edice ve spolupráci s Josefem Ratajem.

Článek

Sedací vaky, které chcete využít u vody, volte z polyesteru ve voděodolné variantě. Náplň sedacích vaků zpravidla tvoří směs polystyrenových kuliček. Výhodou tohoto materiálu je, že se skvěle přizpůsobí tvarům těla.

Foto: Monsterzeug

Sedací vaky umožní posezení v neformálním duchu.

Rozhodně se vyplatí volit kousky, které jsou odolné, protože sedací vaky mívají to největší možné zatížení. Je třeba brát v úvahu, že děti do nich rádi skáčou, velebí si v nich i domácí mazlíčci a málokdo odolá pokušení v nich i svačit.

Foto: Ella James

Pokud chcete v interiéru navodit letní atmosféru, volte kousky ve světlých teplých tónech.

Sedací vaky ocení hlavně děti. Mějte proto na paměti, že je třeba brát v úvahu praktičnost a snadnost údržby. Vybírejte proto kousky, které jsou dvojitě prošité a mají švy odolné proti roztržení. Stejně tak se vyplatí potahy, které lze snadno sundat pomocí skrytého zipu a lze je prát. Skvrny by mělo být možné snadno odstranit vlhkou houbičkou.

Foto: Antipodream

Sytě modré sedací vaky se hodí do okolí bazénů.

Sedací vaky umožní se po náročném dni pořádně natáhnout a udělat si pohodlí. Vaky si proto před koupí raději vyzkoušejte, abyste věděli, že vám sedí a jsou dostatečně rozměrné vzhledem k vašim tělesným proporcím.

Foto: H.o.c.k

Vaky připomínající křesla jsou nejpohodlnější variantou, která se plně přizpůsobí tvarům těla.

V zimě pak můžete sedací vaky využít jako interiérovou alternativu k lenoškám, křeslům a pohovkám. Jejich variabilní využití rozhodně oceníte zejména v menších interiérech.

Nejlepší kanceláře jsou v průměru menší, zato kreativně zařízené. Toto je deset nejkvalitnějších

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Sedací pytle

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám