Hlavní obsah

Kuchyňský snídaňový bar nemusí být drahý. Vyrobit jej můžete z nepotřebné kuchyňské skříňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šikovná Angličanka, která je nadšenou kutilkou, snila o vlastním snídaňovém baru v kuchyni. Nakonec díky představivosti dokázala chytře přetvořit obyčejnou skříňku ve vysněný bar a ušetřit tak značné finanční prostředky. Vyrobit jej zvládla za tři dny.

Foto: Profimedia.cz

Podomácku vytvořený kuchyňský ostrůvek sloužící i coby bar vypadá jako profesionálně vyrobený.

Článek

Jednapadesátiletá Jilly Oliverová z anglického Durhamu snila o vlastním kuchyňském snídaňovém baru, ale chtěla ušetřit. Už dříve svépomocí proměnila verandu, zvládla i rekonstrukci kuchyně a schodiště.

A poradila si i s kuchyňským snídaňovým barem, který nebývá levnou záležitostí. Rozhodně ne tehdy, když jsou na něj kladené značné funkční i estetické nároky. Těm se kutilce rozhodně podařilo dostát. Její bar je elegantním kouskem, který by obstál v mnoha kuchyních.

Foto: Profimedia.cz

Aby měla skříňka potřebnou výšku, byly k ní přišroubovány nohy.

Snídaňový bar je podle potřeby určený nejen pro přípravu pokrmů, ale i jako vyvýšený jídelní stolek pro rychlou konzumaci jídel.

Majitelka využila nepotřebnou skříňku, na kterou připevnila výškově nastavitelné nohy tak, aby dosáhla potřebné výšky kuchyňského ostrůvku. Aby dodržela vzhled typického baru, zakryla je pak ze všech stran soklem.

Foto: Profimedia.cz

Základem se stala nevyužívaná skříňka s policemi.

Jilly pak skříňku z bočních stran a zezadu obložila tenkými dřevotřískovými deskami, jež na okrajích oblepila latěmi, aby dosáhla zajímavějšího vzhledu. Celý povrch skříňky natřela bíle. Pouze centrální části u dvířek překryla tkaninou v přírodní barvě.

Ze silnější desky pak vytvořila pracovní plochu baru. Tu si nechala potáhnout laminem, které dobře koresponduje s celkovým laděním kuchyně. Lamino je dobře dostupné a snadno se udržuje. Má navíc širokou plejádu vzorů a barev, které lze dobře přizpůsobit různým stylům.

Foto: Profimedia.cz

Ostrůvek byl následně opatřen dřevotřískovou deskou a bočnicemi.

Angličanka vybrala trendy vzor bílého carrarského mramoru. Ten je aktuálně velkým hitem a dovede dodat punc luxusu i méně finančně náročným kuchyním.

Snídaňový bar šikovná žena na závěr doplnila čtveřicí barových židlí s nízkým opěradlem, které se pod přesahy pracovní desky přesně vejdou.

4 tipy pro kutily na terasu a zahradu

Zahrada

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám