Hlavní obsah

Noblesní sídlo herečky Helen Mirrenové je opět k mání. Z prvního prodeje sešlo

Slavný hollywoodský pár, herečka Helen Mirrenová a režisér Taylor Hackford, nabídl k prodeji své sídlo v americkém Los Angeles. Dům z počátku 20. století s nažloutlou fasádou a tmavě zelenými prvky je na trhu v poslední době už podruhé. Jeho cena činí v přepočtu 379 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Helen Mirrenová a režisér Taylor Hackford nabídli k prodeji své sídlo v Los Angeles.

Článek

Manželé Helen Mirrenová a Taylor Hackford nabízejí k prodeji sídlo, které si v roce 1911 nechal postavit slavný herec z éry němého filmu Dustin Farnum. Na rozdíl od jiných podobných nemovitostí, jež v průběhu desetiletí putují z ruky do ruky, tento dům měl pouze čtyři předchozí majitele. Díky tomu neutrpěl tolik architektonických škod v podobě nejrůznějších přístaveb a úprav, jež možná v dané chvíli lahodí oku majitelů, málokdy ovšem korespondují s původním stylem stavby.

Režisér Hackford nemovitost koupil v 80. letech od tehdy velmi známé a úspěšné televizní producentky Gail Patrickové.

Rezidence s osmi ložnicemi a jedenácti koupelnami stojí na 2,6hektarovém pozemku ve čtvrti Hollywood Hills v bezprostřední blízkosti přírodního parku Runyon Canyon.

Hlavní budova má dvě podlaží a pět ložnic, hostinský dům je se třemi ložnicemi. Na zahradě, přímo před domem, je velká dlážděná terasa, z níž se po širokém schodišti sestupuje o několik úrovní níž k velkému obdélníkovému bazénu se skokanským prknem. Na zahradě s bujnou zelenou vegetací stojí také garáž pro pět vozů.

V interiéru, jak upozorňuje web Architectural Digest, zůstala zachována spousta starých prvků a detailů, byť u mnohých není tak úplně jisté, zda jsou zcela původní. Jde například o terakotovou dlažbu v kuchyni a v některých koupelnách nebo o cihlový krb v jídelním koutku v kuchyni.

Jednotlivé místnosti jsou pak zařízené zčásti v lehkém a vzdušném středomořském stylu, jinde je patrná snaha spíše o historizující dojem. Tam pak přicházejí ke slovu dřevěné obklady na zdech.

Režisér Hackford a držitelka Oscara za snímek Královna Helen Mirrenová, jež je nositelkou titulu dáma (obdoba mužského titulu sir), nabídli dům poprvé k prodeji už v roce 2021. Jak tehdy informoval web The Wall Street Journal, požadovaná cena činila 18,5 milionu dolarů (při současném kurzu 412 milionů korun).

Zájemce, jenž by se necítil přímo na koupi, si jej také mohl pronajmout, v takovém případě by měsíčně platil 45 tisíc dolarů (milion korun).

Ačkoli se původně zdálo, že se kupec pro dům našel, z koupě nakonec sešlo, a tak je dům k mání letos znovu. Jeho cena činí 17 milionů dolarů, tedy 379 milionů korun.

Anketa

Také se vám stalo, že jste svou nemovitost neprodali hned napoprvé?
Ano, také to známe.
25,2 %
Ne, naštěstí ne.
18,6 %
My jsme zatím nic ani neprodávali.
56,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 274 čtenářů.

Sylvester Stallone nabídl k prodeji své luxusní sídlo se stájemi

Jak bydlí VIP

Dům, jenž patříval zpěvákovi Joe Cockerovi, je na prodej. Připomíná zámek a stojí 416 milionů korun

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám