Hlavní obsah

Módní návrhář Tommy Hilfiger si pořídil stoleté sídlo na Floridě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký módní návrhář Tommy Hilfiger si v minulých dnech pořídil starobylé sídlo v Palm Beach na Floridě. Dům s podloubím směřujícím k bazénu je postaven v duchu středomořské architektury a nového majitele vyšel v přepočtu na 813,6 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Návrhář Tommy Hilfiger koupil další sídlo v Palm Beach.

Článek

Takřka stoleté sídlo v Palm Beach postavili v roce 1927 podle návrhu tehdy velmi ceněného místního architekta Maurice Fatia. Ten se silně inspiroval podobnými rezidencemi budovanými na pobřeží Středozemního moře, a tak patrovou stavbu z kamene uzavírá prejzová střecha a její podloubí zdobí klasické sloupoví a spousta dalších historizujících prvků. Není bez zajímavosti, že architekt dům nenavrhl na zakázku, ale sám pro sebe a svou ženu, spisovatelku Eleanor Chase Fatiovou. Nejnověji je jeho majitelem módní návrhář Tommy Hilfiger a jeho žena Dee Ocleppová.

Sídlo má rozlohu 604 m2, přičemž nabízí pět ložnic a sedm koupelen. Usazené je na pozemku o výměře 1620 m2, kde je doprovází domek sloužící jako zázemí k bazénu a venkovní jídelní zóna chráněná zelení porostlými zídkami.

Interiér domu nadchne všechny milovníky historických interiérů. Místnosti prosvětlované hranatými o obloukovými okny se mohou chlubit hezky zachovalými podlahami z masivního dřeva. V některých místnostech jsou pak stropy nesené masivními tmavě hnědými trámy, obzvláště hezky vypadá ovšem strop ve společenském salonku s velkými prosklenými francouzskými okny směřujícími k venkovnímu posezení s kuchyní, který je ozdoben bohatým štukem a vymalován tak, že připomíná stropy ze zámků či z katedrál.

Hlavním prvkem kuchyně je pak velký centrální ostrov obkládaný ze všech stran dřevěnými panely a s dřevěnou pracovní plochou, nad nímž je zavěšena tepaná mříž určená k zavěšení kuchyňského náčiní. Zatímco dřez je vsazen právě do pracovní plochy na ostrově, hlavní varná zóna je tvořena širokým sporákem sytě modré barvy se dvěma troubami a digestoří s odtahem krytým ustupující stěnou tak, že celek připomíná veliký starobylý krb.

Hlavní ložnici s vysokým stropem doplňuje velkorysá koupelna s vanou a krbem a šatna. Skleněnými dveřmi se z ložnice vychází na terasu, odkud je nádherný výhled na oceán.

Jak upozorňuje na reality specializovaný web The Real Deal, návrhář koupil dům za 36,9 milionu dolarů, tedy zhruba 813,6 milionu korun, a přidal jej tak k několika dalším nemovitostem, které v této oblasti vlastní.

Anketa

Kdyby peníze nehrály roli, koupili byste si raději historický dům, nebo moderní?
Moderní
22,7 %
To by záleželo i na tom, v jakém by byl prostředí.
54,9 %
Historický
22,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2521 čtenářů.

Slavný módní návrhář po 11 letech prodal svůj byt. Nahlédněte do něj

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:
Tommy Hilfiger (návrhář)

Související články

Pestré bydlení Světlany Nálepkové

Zpěvačka, herečka a mentální koučka Světlana Nálepková má dar několika talentů a schopností. K tomu se nebrání ani změnám a novým poznáním. Má prostě pestrý...

Výběr článků

Načítám