Hlavní obsah

Ani známka po Batmanově černé! Robert Pattinson si pořídil tento sluncem zalitý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický herec Robert Pattinson si pořídil v Hollywood Hills nový dům. Bráno podle jeho nejslavnějších filmových rolí, jeden by mohl očekávat, že bude hypermoderní a v temných barvách. Představiteli upíra Edwarda Cullena a nejčerstvěji i Batmana se však zjevně líbí pravý opak. Jeho nový domov je v historizujícím stylu a jeho světlé interiéry zalévá slunce.

Foto: Profimedia.cz

Rodert Pattinson si koupil nový dům v Hollywood Hills

Článek

Dům v kopcích losangeleské čtvrti Hollywood Hills je ukryt za vysokým živým plotem, a tak případné fanynky jeho nových majitelů, herce Roberta Pattinsona a jeho přítelkyně modelky a zpěvačky Suki Waterhousové, mají tak trochu smůlu. Své idoly na 1300 m2 velké zahradě z ulice jen tak nezahlédnou.

Jak uvádí americký web Dirt, herec, jenž si naposledy připsal na konto roli Batmana ve stejnojmenném snímku z roku 2021, koupil patrový dům stojící na mírně svažitém pozemku za 5,3 milionu dolarů, tedy 117 milionů korun.

Ačkoli stavba z konce 30. let minulého století nese stále charakteristické rysy odkazující ke španělskému koloniálnímu stylu, v jehož napodobenině byla původně postavena, jde ve skutečnosti o plně moderní dům. Na počátku milénia objekt totiž prošel důkladnou rekonstrukcí a úpravami, které si vzal na starosti designér Jeff Lewis.

Tím, že je stavba s půdorysem do písmene L zasazena do svahu, slouží její přízemí především jako servisní prostor. Jsou zde dvě garáže, prádelna, technické zázemí a pokoj pro hosty s koupelnou. V horním podlaží je pak možné objevit velký obývací pokoj s cihlovým krbem, stropem sahajícím pod sedlovou střechu a s odhalenými dřevěnými trámy v tmavě hnědé barvě, kterou mají také dřevěné podlahy z masivu, jež jsou společné všem obytným místnostem v domě.

Tyto dva prvky vytvářejí pěkný kontrast k čistě bílé výmalbě v pokojích, která jen podtrhuje dojem prostornosti a vzdušnosti. Na něm má velký podíl i spousta světla, jež proniká velkými okny s dřevěnými rámy natřenými rovněž na bílo.

S obývacím pokojem sousedí formální jídelna a s ní méně formální rodinný pokoj propojený s kuchyní, jíž vládnou tmavé odstíny doplněné stříbřitými nerezovými povrchy a luxusními mramorovými pracovními plochami.

V horním podlaží je rovněž dvojice velkých ložnic s vlastními koupelnami. Ta hlavní je o poznání prostornější, jejím hezkým doplňkem je hluboký parapet vytvářející posezení v okně.

Před domem nechybí terasa s venkovním posezením a kuchyní i krbem a úzký obdélníkový bazén.

Anketa

Kdybyste si vysazovali kolem pozemku živý plot, proč by to bylo?
Máme rádi zeleň.
13,2 %
Je to příbytek pro spoustu živých tvorů.
2,6 %
Nabízí naprosté soukromí.
81,6 %
Přispěl by ke kvalitě ovzduší okolo našeho domu.
2,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 717 čtenářů.

Módní návrhář Tommy Hilfiger si pořídil stoleté sídlo na Floridě

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám