Hlavní obsah

Mariah Carey nabídla k prodeji své luxusní sídlo, které jí nedávno vykradli

Cihlové zdi, vstup v klasicistním stylu, široké schodiště sestupující do nádherné zahrady… Tak vypadá nádherné luxusní sídlo zpěvačky Mariah Carey. Jeho snímky obletěly svět zrovna nedávno, ovšem v poněkud smutnější souvislosti. Zatímco byla umělkyně na dovolené na Capri, vloupali se do něj zloději. Možná i proto se dvojnásobná držitelka Grammy rozhodla nemovitost na předměstí americké Atlanty prodat v přepočtu za 160 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Mariah Carey nabídla k prodeji své sídlo v Atlantě.

Článek

Dům z roku 1951 lze objevit v městečku Sandy Springs ve státě Georgia. Pyšní se devíti ložnicemi, jež doplňuje 13 koupelen. Má příjemnou polohu na vršku kopce, kde jej obklopuje pozemek o celkové výměře 1,7 hektaru. Sídlo, které zloději letos v srpnu vykradli, stojí uvnitř uzavřené komunity.

Jeho autorem je americký architekt Stephen Fuller, jenž je proslulý využíváním klasicistních prvků. K domu vede příjezdová cesta zakončená typickou smyčkou přímo před hlavním vstupem do domu. K němu patří i garáž pro tři vozy.

Směrem do zahrady se pak dům otvírá velkými francouzskými okny, díky čemuž jsou jeho hlavní společenské místnosti plné světla. Menší, běžná okna směřující na stejnou stranu jako hlavní vstup pak doplňují zelené okenice.

V duchu klasicistního stylu se pak nese i zařízení některých místností uvnitř domu. Zároveň některé místnosti, jako například kuchyň, hlavní ložnice či koupelna jasně prozrazují, že velmi důležité slovo v domě měla žena, všude lze objevit prvky v růžové barvě různé intenzity.

V tomto směru pak rozhodně vyniká pokoj sloužící coby soukromá maskérna, kterému vévodí líčící stolek (rovněž růžový, jako i výmalby místnosti) s velikým zrcadlem roubeným žárovkami a s divanem po straně.

Ellen DeGeneresová s manželkou vylepšily a prodaly další dům. Se ziskem přes 300 milionů

Jak bydlí VIP

Milovníky literatury nadchne zejména návštěva knihovny, jíž nechybí nic - dřevěné táflování po celém obvodu, do nějž jsou vestavěné vlastní police s knihami, k dokonalosti přispívá krb a pohodlné posezení v centrální části s konferenčním stolkem z tmavého dřeva.

V samém srdci domu je pak umístěna již zmiňovaná velká kuchyň, která je zařízena nejmodernějším vybavením a spotřebiči, s centrálním ostrůvkem a pracovními plochami z mramoru. Roztomile pak působí snídaňový koutek.

Herečka ze seriálu Gilmorova děvčata koupila dům ve španělském stylu za 66 milionů korun

Jak bydlí VIP

Jak prozradila webu Wall Street Journal realitní agentka Shanna Bradleyová, jež prodej zprostředkovává, dvojnásobná držitelka Grammy Mariah Carey v domě bydlela během covidové pandemie.

V té době jí jistě přišlo vhod, že má doma nejenom vlastní soukromý kinosál, ale také například malý nahrávací koutek.

Dům doplňuje apartmá pro hosty s vlastním obývacím pokojem, na zahradě za domem je možné objevit velký bazén, za ním na vyvýšené plošině je i pavilon zařízený jako venkovní kuchyň s BBQ a posezením k jídlu i popovídání.

V minulých dnech zpěvačka, jejíž hit All I Want For Christmas Is You (Jediné, co chci k Vánocům, jsi ty) se stal stejně tak neodmyslitelnou součástí Vánoc západního světa jako kamion Coca Coly a obtloustlý Santa se sobím spřežením, nabídla sídlo k prodeji. Podle webu časopisu People je na trhu za 6,5 milionu dolarů (tj. 160 milionů korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám