Hlavní obsah

Zoe se nástupce nedočká, Renault uvede retro dvojici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hatchback Renault Zoe, který byl poprvé uveden na trh v roce 2012, nedostane přímého nástupce, potvrdil v rozhovoru pro britský Autocar šéf Renaultu Fabrice Cambolive.

Foto: Renault

Renault Zoe modelového roku 2022

Článek

Renault Zoe byl do jisté míry elektrickým průkopníkem, pro Renault už ale kulatý elektromobil své odvedl, v kompaktním segmentu má jiné plány. Konvenční modely Clio a Captur budou pokračovat v hybridních verzích, aby mohly doplnit novou řadu elektrických kompaktních vozů v čele s Renaulty 4 a 5 – oba v sériové podobě dorazí do roku 2025.

Znovuzrozený Renault 4 je offroadovým speciálem

AutoMoto

Cambolive to popsal jako duální přístup, kdy hybridní a elektrické modely budou v dohledné budoucnosti koexistovat.

„Záleží na trhu. Pokud je trh plně elektrický, dobře, ale většina trhů bude mít čistě elektrický segment kompaktních vozů a do roku 2035, pokud to bude potřeba, budeme mít také Clio a Captur. Budou mít hybridní technologii, protože to je naše řešení, technologická volba, kterou jsme učinili, abychom nahradili klasický spalovací motor,“ řekl.

Test omlazeného Renaultu Zoe: Konečně moderní elektromobil

AutoMoto

Model Zoe na trhu vydržel více než deset let, v letech 2015 a 2016 byl nejprodávanějším elektromobilem v Evropě. Konečné datum, kdy výroba skončí, ještě nebylo potvrzeno.

Reklama

Související témata:
Renault Zoe

Související články

Výběr článků

Načítám