Hlavní obsah

Volkswagen údajně odkládá výrobu malého dostupného elektromobilu kvůli mírnější normě Euro 7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Levný elektrický volkswagen se má začít ve velkých objemech vyrábět až v roce 2026 - o rok později, než bylo původně avizováno. Jeho výroba také má běžet na 80 % maximální kapacity.

Foto: Volkswagen

Andreas Mindt u Volkswagenu ID. 2all

Článek

Produkční verze konceptu Volkswagen ID. 2all se měla začít vyrábět v roce 2025. Podle nové zprávy německého magazínu Auto Motor und Sport se to však nestane - start výroby se má nejméně o rok odložit.

Důvodem je přijetí emisní normy Euro 7 v mnohem mírnější formě, než jaká se před několika měsíci očekávala. Výrobcům automobilů to totiž umožní prodávat déle i malá auta s malými spalovacími motory, u nichž je zdražování kvůli přísnějším emisním pravidlům extrémně problematické.

Premiéra produkční verze konceptu ID. 2all má podle zprávy stále proběhnout v roce 2025 a v témže roce má začít nabíhat výroba. Do velkých objemů se však rozjede právě až v roce 2026. To znamená, že levný elektrický volkswagen přijde na trh až po konkurenci v podobě Citroënu ë-C3 a řady levných aut čínských značek, která se ke vstupu do Evropy chystají.

Výroba také má zprvu běžet pouze na 80 % kapacity, a to proto, aby hotová auta nezůstávala trčet na skladě, píše magazín s odkazem na Thomase Schäfera, šéfa značky Volkswagen osobní vozy. To však nebude poprvé, co je výroba takto plánována - podobné to bylo s výrobou passatu v Bratislavě.

Volkswagen ukázal „elektromobil pro každého“. V roce 2025 má stát pod 600 tisíc

AutoMoto

VW poodhaluje další malý elektromobil, ID. 2all SUV má dorazit v roce 2026

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám