Hlavní obsah

Tesla Cybertruck nasbírala téměř dva miliony předobjednávek, noví zákazníci mohou čekat až pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Tesla má tolik předobjednávek na pick-up Cybertruck, který zatím stále není ve stadiu masové výroby, že dodání nyní objednaných vozů může trvat roky.

Foto: Tesla

Prototyp Tesly Cybertruck

Článek

Automobilce Tesla by se mohlo po letech odkladů konečně povést zahájit dodávky pick-upu Cybertruck zákazníkům. Aktuálně jich má tolik, že nově objednaný vůz může dorazit před zákazníkův dům za čtyři až pět let, uvádí web Teslarati.

Od spuštění předobjednávek, které se pojí se stodolarovou zálohou, dodnes firma nasbírala 1,94 milionu zájemců. Boom nicméně nenastal po nedávném odhalení prvního vyrobeného kusu, zhruba před dvěma lety byl počet předobjednávek na polovině.

Milion byl podle webu překonán v květnu 2021. Kdo si cybertruck objedná nyní, mohl by čekat čtyři až pět let na dodání, odhaduje web.

Tesla po letech odkládání zahájila produkci futuristického pick-upu Cybertruck

AutoMoto

Podle Elona Muska se bude výroba rozbíhat co nejrychleji s ohledem na ty díly, kterým to trvá nejdéle. „Doufám, že to půjde hladce,“ nechal se slyšet Musk.

Tesla původně plánovala prodávat cybertruck za cenu od necelých 40 tisíc dolarů, nedávno však z jejího webu veškeré informace o cenách a specifikacích zmizely. Odhalení prvního kusu vyrobeného v texaské továrně na tom nic nezměnilo.

Automobilka však uvedla, že první dodávky zákazníkům jsou v plánu ještě na letošní rok. Skutečně masová výroba se však má rozběhnout až v příštím roce.

Na mnichovský autosalon překvapivě dorazí i Tesla. Chystá se také invaze čínských značek

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám