Hlavní obsah

Na mnichovský autosalon překvapivě dorazí i Tesla. Chystá se také invaze čínských značek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když není pochyb o tom, že autosalony již nejsou pro výrobce automobilů tak přitažlivé jako kdysi, nadcházející výstava IAA Mobility v Mnichově konaná od 5. do 8. září chystá hojnou účast zavedených i méně známých značek.

Foto: Profimedia.cz

Mnichovský autosalon v roce 2021, ilustrační foto.

Článek

Vzhledem k tomu, že se akce koná v Německu, není překvapením, že bude přítomna řada místních značek. Patří mezi ně Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche a Volkswagen. Kromě toho se akce zúčastní také koncernová Cupra.

K účastníkům bude patřit i řada dalších významných značek, včetně Fordu a Renaultu. Bude zde také několik čínských výrobců automobilů, kteří doufají, že tuto událost využijí k posílení své přítomnosti v Evropě, včetně automobilek BYD, Dongfeng, Hongqi, Leapmotor a Seres.

Podle informací Auto News lze očekávat i netradičního účastníka takových výstav, americkou Teslu. Své novinky má představit pod širým nebem na mnichovském náměstí Königsplatz.

Tesla tímto zřejmě posiluje svou pozici na starém kontinentu. Model Y byl loni pohodlně nejprodávanějším elektromobilem v Evropě a v prvním čtvrtletí letošního roku byl nejprodávanějším vozem v Evropě, když Dacii Sandero předčil o více než 11 000 kusů.

Autosalon v Bangkoku představuje toyotu coby taxi i hybridní bentley

AutoMoto

Světovým autem roku je znovu elektrický hyundai

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám