Hlavní obsah

Hennessey upravil Corvette. Točivý moment vzrostl o více než třetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká tuningová společnost Hennessey vyvinula komplexní balíček vylepšení pro sportovní Chevrolet Corvette C8, který ještě vylepšuje stávající motor V8. Autu přidává přes 200 koňských sil a o třetinu vyšší točivý moment.

Článek

Hennessey je známé tím, že v rámci svých projektů postupuje bez větších kompromisů a dovede udělat rychlejší a silnější auto z lecčeho. Dokazuje to pak i nejnovější balíček vylepšení od této společnosti, která si do parády vzala americký Chevrolet Corvette ve verzi C8, který běžně nabízí motor 6,2litrový motor V8 o výkonu 490 koní a 630 Nm točivého momentu. To ale úpravci zdaleka nestačí.

Firma vytvořila výkonnostní balíček, který stojí 49 950 dolarů (1,2 milionu korun) a autu přidá devatenáctipalcová kola vpředu a dvacetipalcová vzadu, tři varianty povrchové úpravy, ale především řadu úprav motoru včetně obřího kompresoru. Ty zvednou výkon na závratných 708 koňských sil a 865 Nm točivého momentu, díky čemuž je auto silnější než nejvýkonnější Corvette Z06.

Úprava, která nese název H700, je k dostání i samostatně bez dalších vylepšení interiéru, v tomto případě je pak o přibližně 15 tisíc dolarů levnější. Hennessey pak na vše nabízí i tříletou záruku. John Hennessey, majitel a ředitel společnosti, uvedl, že nově upravená corvette je „nejlepším vysoce výkonným superautem na světě“.

Zájemci o hybridní Chevrolet Corvette tábořili ve frontě

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám