Hlavní obsah

Chcete si postavit vlastní motor? Chevrolet to umožní zákazníkům Corvette

Postavit si vlastní motor do vlastního auta je snem nejednoho fanouška rychlých kol. Chevrolet to nyní umožní zákazníkům supersportu Corvette Z06. Cena služby není zatím známá.

Foto: Chevrolet

Motor Chevroletu Corvette C8 Z06

Článek

Většina automobilek vám prodá hotové auto, některé nabídnou i kit, který si doma poskládáte. Chevrolet však nabídne zákazníkům Corvette Z06, aby si přímo v továrně postavili motor do svého auta. Samozřejmě pod dohledem zkušeného motoráře.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Z06 gen. C8

Oznámil to Kai Spande, ředitel výrobního závodu v Bowling Green v Kentucky, kde se tento model vyrábí. Možnost bude otevřená od druhého kvartálu roku 2023 a výhradně pro 5,5l osmiválec LT6, který pohání právě Corvette Z06 gen. C8.

Zákazník stavící motor bude přiřazen na pozici výrobní linky, kde dostane všechny díly potřebné k sestavení motoru. Po dokončení motor poputuje na testovací brzdu a následně bude namontován do Z06 pro toho dotyčného zákazníka.

První Corvette Z06 Convertible C8 se vydražila za milion dolarů. Peníze jdou na charitu

AutoMoto

Chevrolet už v minulosti, v roce 2011, nabídl podobnou možnost pro motory LS7 a LS9, nešlo ale o pohonné jednotky do konkrétních aut, nýbrž samostatné motory. V USA je běžné, že automobilky takto některé motory nabízejí.

Zákazník si tehdy koupil rozmontovaný motor v krabici a mohl si připlatit za to, že ho sestaví v centru Chevroletu v michiganském Wixomu pod dohledem zkušeného motoráře.

Reklama

Výběr článků

Načítám