Hlavní obsah

Dva nové elektromobily Kia. Řady rozšíří městský vůz a crossover

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Kia rozšíří svoji nabídku čistě elektrických vozidel. Už brzy by se v ní měl objevit malý elektromobil do města a větší crossover. Obě novinky by měly přijít na trh v následujících letech.

Foto: Kia

Kia EV9 GT Line

Článek

Kia se už dříve zavázala, že do roku 2027 uvede celosvětově 15 nových elektrických modelů zaměřených primárně na evropský trh. Očekává se, že prodeje elektromobilů by u této automobilky měly stoupat až o třetinu. V současné době ovšem jihokorejská firma nabízí „jen“ tři elektromobily – crossover EV6, Niro EV a vlajkovou loď EV9.

Právě rozšíření nabídky na takovou míru, aby Kia pokrývala se svými elektromobily všechny důležité segmenty, je následujícím cílem společnosti. To ostatně pro web Autocar potvrdil marketingový šéf Kia Europe David Hilbert. V rámci toho Kia nedávno odhalila koncepční SUV EV5, které velikostí zapadne mezi Niro EV a EV6. Vůz se ale bude nejprve nabízet v Číně a až následně v Evropě.

Na starém kontinentu se ovšem také dočkáme. Na trh zde totiž v následujících letech dorazí malý městský elektromobil působící v segmentu A. Společnost tvrdí, že hodlá tomuto odvětví zůstat věrná, v současné době zde jako jedna z mála automobilek stále udržuje model Picanto, jenž navíc letos dostane novou verzi.

Společně s malým městským elektromobilem by měla Kia následně uvést na trh i crossover segmentu B, který vedení značky považuje za největší a nejsilnější odvětví v současném automobilovém průmyslu. Oba modely by se od roku 2025 měly vyrábět v továrně na Slovensku po boku modelů Ceed a Sportage.

New York žaluje automobilky Hyundai a Kia kvůli krádežím vozů

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám