Hlavní obsah

Dvě novinky a pět modernizací. Kia letos chystá modelovou ofenzivu

Kromě startu prodeje EV9 a odhalení produkční verze EV5 čeká letos fanoušky značky Kia ještě zbrusu nový hatchback Rio a pět faceliftů. Automobilka to uvedla na konferenci investorů.

Foto: Kia

Kia Concept EV5

Článek

Nedávno odhalený koncept EV5 korejské automobilky Kia se má ukázat v produkční podobě ještě letos, a nemá to být jediné zbrusu nové auto, jež nás v příštích devíti měsících čekají.

Kromě EV5 přijde také nové rio, píše web Motor1 s odkazem na informace sdělené investorům na konferenci v Soulu. Obě tato auta se mají ukázat ve čtvrtém čtvrtletí letoška, tedy mezi říjnem a prosincem.

Kromě nich nás má čekat také pět modernizací, které přijdou v průběhu roku. Kterých modelů se to má týkat, automobilka nezveřejnila. Můžeme tak jen spekulovat o picantu, carnivalu, K5 nebo sorentu, které se v posledních měsících různým fotografům podařilo zachytit v maskování.

Automobilka rovněž sdělila, že chce do konce tohoto desetiletí prodávat 1,6 milionu elektromobilů ročně, což má tvořit 55 % celkové produkce. K takovým výsledkům má pomoci portfolio patnácti elektromobilů v nabídce do roku 2027. Na výrobě elektrických vozů značky Kia se má významně podílet továrna v korejském Kwangmjongu, která bude přestavěna na výrobu elektromobilů.

Koncept elektrické Kie EV5 láká na otočné sedačky - třeba i k obdivování panoramat

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám