Hlavní obsah

Britský řidič blokoval sanitku, dostal podmínku a tříletý zákaz řízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmatřicetiletý Brit Albert Butler poměrně dlouhou dobu blokoval sanitku a zdržel tak její příjezd k poskytnutí pomoci. Soudu se přiznal a trestem dostal kromě podmínky a zákazu řízení také veřejně prospěšné práce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Těžko pochopitelné chování britského řidiče Alberta Butlera, který v únoru letošního roku v britském městě Maidenhead západně od Londýna poměrně dlouhou dobu blokoval sanitku svým vozem, má následky.

Butler odešel od soudu s osmiměsíčním trestem odnětí svobody s podmíněným odkladem na 18 měsíců, tříletým zákazem řízení, 200 hodinami veřejně prospěšných prací a pokutou 600 liber (necelých 17 tisíc korun).

Zdá-li se vám to poměrně přísné, vězte, že přestupek nebyl malý. Zkraje videa, které se objevilo spolu s rozsudkem na Twitteru, nechá Butler v červeném suzuki sanitku projet, když je to možné. Pak ji ale předjede a začíná ji cíleně blokovat např. tím, že najíždí do středu vozovky.

„Zpoždění, která Butler způsobil, mohla mít vážný dopad na nouzovou situaci, ke které sanitka jela,“ komentuje případ seržant Matt Cadmore z místního policejního sboru.

Než Butler dostane řidičský průkaz zpátky, bude muset složit rozšířenou zkoušku, píše web policejního sboru Thames Valley.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám