Hlavní obsah

Vulgární chodec brzdil houkající sanitku v Praze, uvnitř se dusil pacient

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Značnou dávku bezohledné panovačnosti předvedl chodec v Praze, který brzdil houkající sanitku jedoucí po tramvajovém pásu. Na závěr své cesty z chodníku na chodník ukázal směrem do kabiny vulgární gesto se vztyčeným prostředníčkem. Počínání muže zachytila palubní kamera v sanitce, která právě převážela seniora s akutními dýchacími potížemi do nemocnice.

Bezohledný chodec brzdil sanitku v PrazeVideo: Trans Hospital

 
Článek

Incident se stal v pondělí dopoledne na zastávce Palackého náměstí v Praze. Chodec šel v cestě sanitce soukromé záchranky Trans Hospital, která při zapnuté signalizaci přepravovala pacienta s akutními problémy do nemocnice.

Muž v tom momentě blokoval svou chůzí po tramvajovém pásu jediné místo vhodné k plynulému projetí, protože vedle stála další tramvaj v zastávce.

Chodec na záznamu jde pomalu, a když nakonec zamíří k chodníku, ukáže směrem k řidiči vulgární gesto v podobě zdviženého prostředníčku. Bělovlasý muž je po celou dobu k sanitce zády.

O případu v úterý informovali na Twitteru středočeští záchranáři, kteří chtěli ukázkou, s jakými potížemi se jejich kolegové potýkali, upozornit na zbytečnou bezohlednost ve chvíli, kdy může jít o život.

„Nikdy nevíte, jestli zrovna někdo nebojuje o život. Buďte ohleduplní. Nedovolte, abychom ztráceli cenné minuty,“ napsali k videu záchranáři.

Nárok na přednostní jízdu má i soukromá záchranka

Incident Novinkám potvrdil i šéf Trans Hospital Bořek Bulíček. Jeho kolegové právě přepravovali do Všeobecné fakultní nemocnice na nedalekém Karlově náměstí staršího pacienta.

„Muž měl závažné dýchací potíže po operaci plic. Protože se dusil, byl trvale na kyslíku,“ sdělil Bulíček.

Foto: Trans Hospital

Bezohledný chodec brzdil sanitku v Praze

Incident záchranáři podle něj nikde nehlásili, například policii, protože nedošlo k závažnému prodlení na cestě a jednalo se o pár vteřin.

Kromě upozornění na bezohlednost některých lidí Bulíček rovněž zdůraznil, že se lidé často pletou, když si myslí, že soukromá záchranka nemá na takovou jízdu a přednost nárok.

„Jsme normální záchranná služba a jezdíme také k akutním případům. Lze nás přivolat přes tísňovou linku 155,“ zmínil Bulíček s tím, že výjezdy jsou v režii operačního střediska středočeské záchranky, která kolegy z Trans Hospital využívá podle aktuální potřeby. Stejně působí tato záchranka i v Jihočeském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám