Hlavní obsah

Cyklistka, kterou v Berlíně přejela míchačka, zemřela. Záchranáři přijeli pozdě kvůli přilepeným ekoaktivistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V Berlíně ve čtvrtek večer odpojili od přístrojů cyklistku, které byla ve čtvrtek po pondělní srážce s míchačkou na beton konstatována mozková smrt.

Foto: Michele Tantussi, Reuters

Klimatičtí aktivisté protestují v ulicích Berlína

Článek

Případ se dostal do popředí německých médií, protože záchranáři, kteří jeli ženě na pomoc, si stěžovali, že se k ní nemohou dostat včas kvůli klimatickým aktivistům přilepeným k silnici.

„Čtyřiačtyřicetiletá cyklistka, která byla v pondělí kriticky zraněna při dopravní nehodě ve čtvrti Wilmersdorf, zemřela ve čtvrtek večer v nemocnici,“ konstatovala v pátečním vyjádření německá policie.

Žena se s míchačkou na beton srazila v pondělí v 8:20 ráno. Pod míchačkou zůstala nehybně ležet. O šest minut později byla zalarmována posádka vyprošťovacího vozu z hasičské stanice Charlottenburg, která disponuje technikou potřebnou k nadzvednutí míchačky na beton.

Hasiči ale uvedli, že uvázli v zácpě na dálnici. Tu údajně zavinili dva aktivisté z protestní skupiny Letzte Generation (Poslední generace) přilepení k silnici.

Záchranná akce se tak zdržela o několik minut. Cyklistka nakonec skončila na jednotce intenzivní péče, ve čtvrtek u ní ale lékaři konstatovali mozkovou smrt. Ještě ve večerních hodinách pak ženu odpojili od přístrojů.

Aktivisté po informaci o mozkové smrti ženy dali najevo hlubokou lítost, v protestech ale hodlají pokračovat.

U přejeté cyklistky v Berlíně konstatovali mozkovou smrt. Pomoc zdržela zácpa kvůli klimatickému protestu

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám