Hlavní obsah

Lipenská sezona je v plném proudu

Právo, Pavel Orholz

Jestliže se někdo obával, že po koronavirové krizi bude na Lipensku složité nahradit zahraniční turisty, přímo v Lipně nad Vltavou a v jeho okolí to rozhodně neplatí.

Foto: Lipno servis

Lipenská vodní nádrž láká milovníky vodních sportů.

Článek

Když přijedete do tohoto letoviska, zjistíte, že velkokapacitní parkoviště pro 750 vozů je téměř plné, zrovna tak jako lanovka k největším atrakcím. Na lipenské vodní nádrži se prohánějí plachetnice, elektročluny a na levobřežní cyklostezce si užívají rodiny s dětmi výlety na bruslích i kolech.

„Jsme tady už šestý den a rozhodně se nenudíme. Včera jsme si udělali výlet přívozem na Vítkův hrádek, děti zaujalo Království lesa, byli jsme na bruslích a hodně nás bavily velké koloběžky, které jsme si tady půjčili. Je tu pořád co dělat a rozhodně to všem doporučuji,“ pochvaloval si ve čtvrtek Petr Dvořák z Prahy, který se ubytoval v jednom z penzionů přímo na Lipně.

Koloběžky byly velkým tahákem už v loňském létě, jejich půjčovna je přímo na kopci kousek od stezky korunami stromů.

Na Lipně zahnízdil ohrožený rybák, přilákaly ho plovoucí ostrovy

Věda a školy

„Je to i pořádný adrenalin, protože na koloběžce z kopce dolů se to dá pořádně rozjet,“ podotkl Pavel Skála z Českých Budějovic. Toho jako sportovce přilákaly i paddleboardy. „Na opalování ideální a hlavně to zvládnou i holky, aniž by se pořád ráchaly ve vodě. Takže pohodička,“ podotkl.

Sporty táhnou nejvíce

Oblíbené jsou také výlety na místních lodích, k nimž v letošním roce přibyla i loď Smetana, kterou přivezla místní společnost až z Německa.

„V současné době je sezona v plném proudu a musíme říci, že je zatím opravdu povedená. Ubylo zahraničních turistů z Nizozemska, Německa nebo Rakouska, ale přijíždějí návštěvníci z celé České republiky. Největší zájem je tradičně o všechny druhy sportů. Za deštivého počasí byl v permanenci aquaworld. Tradičně nejvíce lidí však míří na stezku korunami stromů do Království lesa, ale také do kempu Modřín, kde jsou připravené animační programy s lišákem Foxem,“ informoval Jiří Falout z provozovatelské společnosti Lipno servis s tím, že mezi hojně navštěvované patří i večerní koncerty na stezce korunami stromů.

Mezi vrcholy letošní sezony bude patřit další ročník Lipno Sport Festu, který začíná v sobotu 15. srpna a potrvá celý týden. Návštěvníci se mohou těšit na celou řadu sportů i známé osobnosti. „Bude to jeden z nejlepších ročníků, protože už nyní zaznamenáváme zájem od českých turistů, kteří si na tu akci vybrali dovolené,“ doplnil Falout.

Turisté dohánějí propady na zámcích

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám