Hlavní obsah

V letadle amerických aerolinek se proháněl netopýr

Novinky, akr

O pořádné pozdvižení se při americkém vnitrostátním letu postaral neobvyklý černý pasažér. Byl jím netopýr, který se zhruba půl hodinu po startu začal prohánět mezi cestujícími. Několik z nich stihlo vytáhnout telefony a groteskní scénku zachytit, napsal server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Let nízkonákladové společnosti Spirit Airlines z Charlotte v Severní Karolíně do Newarku v New Jersey probíhal jako každý jiný. Tedy alespoň do doby, než se letadlem začal prohánět netopýr. Podle pasažéra Petera Scattiniho to bylo zhruba v polovině cesty. Někomu se posléze podařilo okřídleného vetřelce chytit pomocí knihy a kelímku. Pro klidný zbytek letu byl netopýr uzavřen na toaletách.

„Myslíme si, že se netopýr do letadla dostal při údržbě letadla, vletěl do úložných prostor nad hlavami cestujících,” uvedla společnost pro Fox News.

Podle mluvčího vstoupila na palubu po přistání letounu odchytová služba a netopýra zajistila, všichni cestující tak v klidu a bezpečí vystoupili z letadla. „V rámci předběžného opatření byl letoun dezinfikován a prohledán. Nikdo, včetně netopýra, nebyl při incidentu zraněn,” doplnil mluvčí.

Netopýr ale pasažéry zřejmě nevyděsil natolik, jako před třemi lety had, který vylezl z úložných prostor při jednom letu v Mexiku. Na palubě způsobil mírnou paniku, letadlo kvůli němu dostalo povolení k prioritnímu přistání.

Reklama

Výběr článků

Načítám