Hlavní obsah

V Japonsku otevřou hotel s animovanými recepčními

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotely s robotickým personálem už nejsou v Japonsku ničím neobvyklým. V Tokiu začátkem září ovšem otevřou první ubytovací zařízení, kde budou recepčními animované postavičky. U nich se návštěvníci zapíšou a pomocí interaktivních prvků je pak některý z virtuálních zaměstnanců dovede i do pokoje, píše server Yahoo News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hotel v Tokiu se chlubí animovanými recepčnímiVideo: Newsflare, Reuters

 
Článek

Henn-na Hotel Asakusa Tawaramachi na svých stránkách uvádí, že používá nejnovější holografickou technologii a je prvním na světě, jenž virtuální recepční má. Příchozí hosté si u vstupu mohou vybrat, který z animovaných zaměstnanců je obslouží.

Jedním z nich je třeba velociraptor, dinosaurus známý z filmů Jurský park. „Panečku, to je poprvé, co vidím člověka. Vítejte,“ říká netradiční recepční při kontaktu s klienty. Kromě něj jsou dalšími zaměstnanci třeba ninja nebo sluha ztvárněný ve stylu japonského komiksu manga.

Slouží k lepší orientaci

Jakmile se hosté do hotelu zapíšou, animovaní recepční je zavedou do pokojů pomocí interaktivních prvků. „Prosím, následujte moje stopy, abyste se dostali do pokoje,“ hlásí velociraptor, zatímco se na zemi rozsvěcují otisky jeho pařátů.

Recepční mluví několika jazyky, kromě angličtiny a japonštiny ještě čínsky a korejsky. Návštěvníkům mají ve všech ohledech usnadnit pobyt, pomoci jim s orientací v hotelu a podobně.

Název hotelu Henn-na by se dal přeložit jako podivný. Animovaní recepční totiž nejsou první výstředností, s níž společnost přišla. V jednom ze svých ubytovacích zařízení má několik robotů, kteří rovněž slouží jako recepční, mezi nimi je opět populární dinosaurus.

Reklama

Výběr článků

Načítám