Hlavní obsah

V Japonsku mají Godzillu v životní velikosti. Zájemci jí mohou sjet do chřtánu

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podívat se na slavné filmové monstrum, Godzillu, mohou turisté v Japonsku. V tamním zábavním parku Nijigen no Mori odhalili její repliku v životní velikosti. A komu by jen pouhý pohled na gigant nestačil, může po zipline dráze sjet až do jejích útrob.

Foto: Profimedia.cz

Godzilla byla odhalena začátkem října.

Článek

Godzilla vystupuje ze země, vidět je ale jen její hlava. I tak se ovšem jedná o gigantickou strukturu. Je dlouhá 55 metrů, široká 25 a vysoká 23, píše server Daily Mail.

Návštěvníci v rámci atrakce zhlédnou krátký film a pak se coby výzkumníci vydají po dráze až do chřtánu nestvůry skrze doširoka otevřenou čelist s ostrými zuby. Na zemi se pak mohou zapojit do hry, v jejímž rámci střílejí do ještěrových buněk.

„Jde o první repliku Godzilly v životní velikosti,“ uvedl pro Daily Mail mluvčí parku. „Atrakce je velmi populární a od jejího otevření ji navštívilo množství lidí, obzvláště během víkendů,“ doplnil. Replika byla odhalena teprve začátkem měsíce.

Vystavují filmové rekvizity

V zábavním parku, jenž se nachází na ostrově Awadži nedaleko města Kóbe, mají rovněž první permanentní muzeum, které se zaměřuje právě na Godzillu. Vystaveny jsou v něm nejrůznější filmové rekvizity.

Godzilla se ve filmu poprvé objevila v roce 1954. V jejím rodišti je velmi populární, není se proto čemu divit, že následně vzniklo asi přes 30 snímků, v nichž figuruje. Ten poslední je z roku 2019.

Místo obýváku ruské kolo. Japonský zábavní park láká na kancelář s výhledem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám