Hlavní obsah

Tyto zážitky si v příštím roce nenechte ujít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům francouzského zpěváka Serge Gainsbourga, nové norské Národní muzeum nebo prohlídka filmových studií s tematikou Hry o trůny. To jsou jen některá z míst a zážitků, které by v příštím roce podle magazínu Time Out neměly lidem uniknout. V žebříčku, který čítá celkem 22 položek, je i jedna česká stopa.

Foto: Profimedia.cz

V příštím roce by se měli lidé vypravit do muzea, které se otevře v domě zpěváka Serge Gainsbourga.

Článek

Seznam kompiluje zejména místa, zážitky a expozice, které se návštěvníkům v roce 2022 otevřou poprvé. Vůbec nejočekávanější je podle magazínu zpřístupnění pařížského domu skladatele a zpěváka Serge Gainsbourga, do kterého veřejnost nahlédne poprvé od hudebníkova úmrtí v roce 1991.

Muzeum Maison Gainsbourg nabídne návštěvníkům možnost poznat zpěvákův život i tvorbu. Projekt zaštítila hudebníkova dcera Charlotte Gainsbourgová, mimo jiné známá herečka, která si zahrála třeba ve filmech Larse von Triera.

Brno je druhým nejlepším městem v Evropě na výlet

Cestování

Druhou položkou na seznamu je nová koncertní hala v Budapešti – Dům maďarské hudby. Ta zaujme především svou architektonickou podobou, například „děravou“ střechou, která má dovnitř pouštět sluneční svit, nebo točitými schodišti.

Dalšími zážitky, které by si lidé neměli nechat v příštím roce ujít, je například velká výstava věnovaná francouzské návrhářce Coco Chanel v australském Melbourne, za zmínku stojí také otevření nového Národního muzea v Norsku. To má být vůbec největším muzeem ve všech severských státech a k vidění v něm bude mimo jiné i obraz slavného malíře Edvarda Muncha Křik.

Velkým tahákem je také nově otevřené muzeum Hanse Christiana Andersena v dánském městě Odense. To se interaktivní formou zaměřuje na autorův život, ale samozřejmě i na jeho pohádkovou tvorbu.

Na desítky tisíc artefaktů láká Velké egyptské muzeum, které se má v příštím roce otevřít v blízkosti pyramid v Gíze. Podle Time Outu půjde o světově největší muzeum zasvěcené jediné civilizaci. Vystaven v něm bude například poklad, s nímž byl pohřben Tutanchamón, včetně jeho ikonické posmrtné masky.

Nezapomíná se ani na hudbu

Lákadlem pro milovníky hudby bude v roce 2022 slavný barcelonský festival Primavera Sound, který slibuje program na celých jedenáct dní. Také u protinožců se mohou těšit na kulturní zážitky, v Sydney se totiž bude hrát muzikál Fantom opery, ale nikoli klasicky v divadle, ale na vodách v přístavu.

Pražské Vinohrady jsou mezi padesátkou nejvíc cool čtvrtí světa

Cestování

Česká stopa se týká nočních vlaků dopravce Regiojet, které spojí Prahu s Bruselem přes Drážďany, Berlín či Amsterdam. Time Out na tomto zážitku vyzdvihuje zejména ohleduplnost k životnímu prostředí.

Velmi očekávané je také otevření expozice Game of Thrones Studio Tour v severoirských Linen Mill Studios, kde se fanoušci Hry o trůny mohou ponořit do zákulisí natáčení tohoto úspěšného seriálu. Těšit se mohou na autentické kostýmy, kulisy i rekvizity.

Magazín Time Out už letos sestavil žebříček nejlepších světových měst, čtvrtí či ulic, Praha ve všech kategoriích bodovala. Zazářilo například i Brno, které se stalo druhým nejlepším evropským městem na výlet či prodloužený víkend. Kompletní seznam zážitků, které byste neměli v příštím roce vynechat, najdete zde.

Prahu zvolili nejkrásnějším městem planety

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám