Hlavní obsah

Poprvé cestoval letadlem. Hned vyfasoval skoro 400tisícovou pokutu

Novinky, mšv

Na svou první zkušenost s letadlem zřejmě už nikdy nezapomene 28letý Číňan Lu Čchao. Hned totiž vyfasoval obří pokutu ve výši asi 380 tisíc korun, protože házel do motoru mince pro štěstí. Let kvůli tomu musel být přeložen na další den, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo u společnosti Lucky Air loni v únoru, o úhradě škody ale soud rozhodl teprve nedávno. Čchao chtěl požehnat při cestě z An-čchingu do Kchun-mingu letadlu a pro štěstí hodil směrem k motoru několik mincí. Poté, co je posádka našla na zemi, zeptala se cestujících na palubě, kdo z nich to byl.

Čchao s přiznáním dlouho neotálel a přihlásil se. Let byl kvůli nepříjemnosti odložen na další den, protože bylo nutné provést podrobnou prohlídku motoru. Nízkonákladová společnost následně uvedla, že škody vyčíslila na 140 tisíc jüanů (457 tisíc korun) a provinilého cestujícího požene před soud.

Ten mu nakonec uložil zaplatit o něco nižší částku, napsal server South China Morning Post. Čchao se u soudu hájil, že společnost Lucky Air by měla cestujícím při nástupu zdůraznit, že by neměli do motoru mince házet.

V Číně koneckonců nejde o první takový případ. Obzvláště starší lidé totiž věří, že házením mincí do motoru zabezpečí hladký let.

Podívejte se dovnitř nejluxusnějšího Dreamlineru

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám