Hlavní obsah

Mladík chtěl životní restart. Začal cestovat s fretkou

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžká životní situace dovedla 25letého Charlieho Hammertona k zamyšlení. Po úmrtí několika blízkých se rozhodl od základů překopat svůj život. Dal výpověď v práci a vyrazil na cesty. Společnost mu při nich dělala jeho fretka Bandit. Netradiční dvojice dobrodruhů se podívala po Evropě, na Blízký východ i za polární kruh, píše server Insider.

Foto: Profimedia.cz

Neobvyklá dvojice společně procestovala prakticky celou Evropu.

Článek

Do světa vyrazil pětadvacetiletý Brit přesně před dvěma lety v únoru. Rozhodnutí odejít z práce a poznat kus světa vyplynulo z nešťastných událostí, které se mladíkovi přihodily. Během jednoho roku mu zemřel nejlepší kamarád a poté i matka. Situace pro Hammertona byla natolik psychicky vyčerpávající, že jediným možným řešením pro něj bylo doslova zmizet. Prodal veškerý majetek, koupil si dodávku a odjel.

Zbavila se veškerého majetku, aby s rodinou mohla cestovat

Cestování

Jako parťáka si vzal svou fretku pojmenovanou Bandit. Společně projeli prakticky celou Evropu od jihu Itálie až po sever Norska a vše mezi tím. „Cestování bylo nejúžasnějším zážitkem mého života a bylo naprosto osvobozující,“ řekl Hammerton, který pochází z Falmouthu. „Následovali jsme slunce napříč světem a kempovali na úžasných místech pod hvězdami.“

Foto: Profimedia.cz

Hammerton a fretka Bandit jsou od roku 2015 nerozlučná dvojka.

Dlouhou cestu strávil se svým nynějším nejlepším parťákem. „Mám sice méně peněz, ale uvnitř jsem mnohem bohatší,“ tvrdí mladík.

Napsal i knihu

Fretka Bandit se pro Hammertona po smrti blízkých stala jediným styčným bodem v životě. Od roku 2015, kdy si ji odvezl z útulku, byli nerozlučná dvojka. „Byla to hrozná doba, párkrát jsem přemýšlel i o sebevraždě. Nevěděl jsem, co dělat,“ vzpomíná Brit na těžké životní období.

Foto: Profimedia.cz

Dvojice zavítala také do Barcelony.

Zbavit se majetku a vyrazit na cesty se nakonec ukázalo jako správné řešení, přestože pro mladíka nebylo lehké. „Tou dobou jsem měl pěkný byt, dobrou práci a tři auta. Také jsem měl hodně naspořeno. Byly to ale jen hmotné věci, co doopravdy nic neznamenaly. Tak jsem se rozhodl jich zbavit,“ vysvětluje.

Hammerton o společných dobrodružstvích se svou fretkou napsal také knihu Before Our Adventure (Před naším dobrodružstvím), v níž popisuje, jak se dostal z těžké životní situace. „Je lehké zabřednout ve vyjetých kolejích, ale k tomu není důvod. Cítím se po všem, co jsem prožil, mnohem lépe.“

Hammerton se svou knihou teď pořádá besedy na školách. Během nich mluví o duševním zdraví a schopnosti žít naplno.

Foto: Profimedia.cz

Hammerton o společném dobrodružství napsal knihu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám