Hlavní obsah

Český pár s dětmi přesídlil během pandemie na Tenerife. V rozhovoru vysvětluje, co to obnáší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirová pandemie zasáhla všechny bez rozdílu. Každý se s ní ale vypořádával tak trochu po svém. Veronika Míchalová a Šimon Antropius před restrikcemi spojenými s onemocněním covid-19 utekli na španělský ostrov Tenerife, kde nakonec zůstali natrvalo. V rozhovoru vedeném v městečku El Médano, kde aktuálně žijí, vysvětlují, co všechno přesun z Česka se třemi malými dětmi obnášel.

Veronika Míchalová a Šimon Antropius se s dětmi přestěhovali na Tenerife Video: Novinky

 
Článek

Do zahraničí se stěhuje spousta lidí ze všech možných důvodů. Jedním z nich byla i koronavirová pandemie a s tím spojená protipandemická opatření, která se v různých zemích v čase lišila.

Čeští digitální nomádi utekli před pandemií na Kanárské ostrovy

Cestování

„Když se tehdy blížila druhá vlna, věděla jsem, že nechci znovu zůstávat se třemi dětmi doma, absolvovat online výuku a do toho pracovat a starat se o domácnost. Začali jsme proto hledat země, kde byla protipandemická opatření volnější,“ vysvětluje Míchalová začátky rodinného přesunu.

Foto: Archiv Veroniky Míchalové a Šimona Antropiuse.

Veronika Míchalová a Šimon Antropius s dětmi Amálií, Kristiánem a Oliverem.

Na Tenerife se nejprve vydali zhruba na tři měsíce, ovšem zalíbilo se jim tam natolik, že se na kanárském ostrově rozhodli usídlit natrvalo. Tomu ale předcházel dlouhý proces, který obnášel například pronájem jejich domu v Rudné, hledání nového bydlení na Kanárských ostrovech či zápis dětí do španělského školství.

V jednopokojovém bytě má 68 jedovatých hadů a kajmana. Zašli jsme na návštěvu

Muži

„Nebylo to úplně jednoduché, řadu věcí jsme řešili na dálku. Byly to dlouhé hodiny volání a domlouvání. I když Verča mluví perfektně španělsky, spojit se se Španěly může být někdy oříšek. Když se do toho ale člověk zakousne a nepoleví a překoná všechny překážky, které v cestě jsou, tak odměna stojí za to,“ tvrdí Antropius.

Na celý rozhovor s Veronikou Míchalovou a Šimonem Antropiusem se podívejte na videu.

Reklama

Výběr článků

Načítám