Hlavní obsah

Zručná maminka postavila perfektní postýlku pro svou čtyřletou dcerku s autismem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobyčejně zručná maminka zveřejnila video se záznamem její vlastnoruční výroby nové postýlky pro čtyřletou dcerku s autismem. Holčička má skvělé útočiště a hravé, veselé prostředí k odpočinku, které dobře odpovídá jejím potřebám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka vyrobila pro svou čtyřletou autistickou dceru dokonalou postelVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Přechod z malé dětské postýlky na velkou postel bývá někdy oříškem pro kterékoli dítě. Děti s autismem ale jakékoli změny nesou obzvláště těžce, a tak přivyknutí sebemenší odchylce od zaběhlých zvyklostí bývá nezřídka během na hodně dlouhou trať, který vyžaduje velké množství trpělivosti a energie. Své o tom ví 29letá Emily Bylundová z amerického státu Tennessee.

Když její čtyřletá dcerka vyrostla z malé dětské postýlky, bylo třeba společně najít jiné místo ke spánku. Běžnou dětskou postel děvčátko nepřijalo a po delším hledání maminku nakonec napadlo, že by mohla „hnízdečko” pro své dítě vytvořit sama.

„Pracovali jsme na přemístění z postýlky do postele, ale těžko jsme hledali něco, co by perfektně fungovalo pro ni a její potřeby. Poté, co jsem několik měsíců vyráběla nejrůznější věci ve svém domě i v domě svých rodičů, rozhodla jsem se postavit postýlku-domeček,” cituje Emily agentura AP.

Na záběrech je dobře vidět, že kutilství není pro tuto maminku žádnou neznámou. S neobyčejnou zručností, kterou by jí mohl závidět i leckterý tatínek, sestavuje postupně podle předem připraveného nákresu kostru domečku, kterému pak přidává stěny a střechu. Závěrem vše doplní nátěr a vnitřní i vnější výzdoba.

Výsledkem je spací domeček, nad nímž by zaplesalo srdce snad každého dítěte. Pro děvčátko s autismem je nejdůležitější, že má svůj jasně definovaný prostor, který je světlý, ve kterém se snadno zorientuje, a může se v něm tudíž cítit bezpečně.

Zručná maminka vytvořila synům ložnici ve stylu Harryho Pottera

Tipy a trendy

„Naše dcera si ji (postel) zamilovala a je z ní stále nadšená i po šesti měsících,” pochvaluje si maminka.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

A není divu, společně s děvčátkem se jim podařilo zvládnout velmi důležitý krok a zvláště maminka v něm, jak vidno, obstála na jedničku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám