Hlavní obsah

Víkendové bydlení pro pár, který rád hostí své známé a kamarády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katka s Martinem jsou veselý a společenský pár, který má rád lidi a také je rád pohostí a poskytne jim střechu nad hlavou. A právě to manžele dovedlo k tomu, že si začali hledat o něco větší víkendové bydlení.

Foto: Lukáš Hausenblas

Nadčasovou bílou kuchyň si nechali vyrobit na zakázku truhlářem panem Žabkou. Jídelna z masivního dubu je z prodejny Rott.

Článek

Po malém bytě v pražském Podolí, který rekonstruovali před několika lety, se Katka s Martinem pustili zase do zařizování.

Tentokrát ale nešlo o žádnou rozsáhlou rekonstrukci, ale o drobné úpravy víkendového bydlení daleko za metropolí. Martin je profesionálním sportovcem a kromě vodních sportů má rád běžky a skialp, takže ho to logicky táhne na hory, konkrétně do Krkonoš.

Už nějakou dobu vlastnil miniaturní apartmán na Mísečkách, který ale po čase přestal vyhovovat, neboť se jeho rodina rozrostla a nebylo možné tam ubytovat děti, vnoučka ani kamarády.

S manželkou Katkou se tedy začali poohlížet po něčem jiném, ideálně opět na Mísečkách. Nechtěli nikam do Špindlerova Mlýna či do jiného horského města, protože toužili po klidu, který Mísečky i přes novou výstavbu ještě stále nabízejí.

Foto: Lukáš Hausenblas

Čtecí koutek spoluutváří ušák z Tchibo, lampa z Ikea, kožený taburet sehnaný na Favi a obraz, který dostala Katka k narozeninám.

Navíc jsou už dost vysoko, takže je tam skvělý vzduch a lyže můžete nazout už před domem. Brzy zjistili, že se na Mísečkách opravdu stavějí nové apartmány, ale když se o to začali blíže zajímat, byly už všechny byty zarezervované. I přes to si nechali apartmány ukázat a hned se do jednoho zamilovali.

Asi si ho hodně přáli, protože rezervace byla zrušena a Katka s Martinem se mohli stát jeho šťastnými majiteli.

Teď se všichni vejdou

Dům s apartmány stojí navíc na místě bývalé Cáchovny, do jejíchž ruin kdysi Martin Katku vzal, a snili o tom, že by to bylo překrásné místo na bydlení...

Sen se tedy vyplnil a oba si teď mohou užívat horského vzduchu, klidu a výhledů na panorama Krkonoš. Je tu také dost místa pro rodinu i pro kamarády. Ač byl apartmán úplně nový, přece jen museli manželé stavebně zasáhnout.

Původní dispozice totiž nevyhovovala, protože v bytě nebylo místečko, kde by měly návštěvy soukromí a o to šlo především. Velkou místnost, kde byl obývací pokoj společný s kuchyní a jídelnou, přepažili dvěma příčkami a nechali tam vybudovat pokoj pro hosty, ve kterém je nyní pohodlné rozkládací dvojlůžko a nad ním skříňky s úložnými prostory.

Úsporná proměna dodala bytu styl, nejen kuchyň v chodbě září novotou

Tipy a trendy

Nově má tedy byt dispozici 3+kk a najdete v něm velký a velmi příjemně prosvětlený obytný prostor s rohovou kuchyní, jídelnou a obývákem, ložnici, pokojík pro hosty a koupelnu s toaletou. Vstupní chodba nabídla dostatek místa pro vestavěné skříně.

Na návrhu zařízení se manželé naprosto shodli a všechno vybírali společně. Styl zvolili stejný, jako mají v pražském bytě, jen tady interiér více proteplili masivním dřevem a bílou barvu doplnili hřejivými tóny hnědé v nejrůznějších odstínech.

Byt je teď kompletně zařízený a v plánu už je jen výzdoba v podobě artefaktů, jako jsou třeba staré krkonošské turistické cedule, které Martin zachraňuje před vyhozením. Katka si zase neodpustí drobné doplňky, které interiér zútulní.

Lucie Martínková, bydlenimagazin.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám