Hlavní obsah

Studené madlo zábradlí? V tomto domě už minulost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že babičky si umí poradit za každé situace. A tak je jen výhodou mít nějakou nablízku. A nemusí to být pokaždé jenom ta vaše, příbuzná. Své o tom vědí obyvatelé sedmipatrového domu v čínském Ta-lien. Díky nápadu jedné z obyvatelek je pohyb po schodišti mnohem pohodlnější a příjemnější, a to obzvláště v chladných dnech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňanka vyrobila pletené návleky na zábradlí, aby nestudiloVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Občas se každý člověk potřebuje při chůzi po schodech přidržet zábradlí. V chladných dnech to nemusí být ale nic příjemného, pokud nemáme rukavice, protože madla bývají studená.

Platí to obzvláště tehdy, když se stavitel domu příliš neobtěžoval myslet a madla kovového zábradlí ponechal za stejného materiálu.

Přesně tak na tom byli nájemníci domu v čínském přístavním městě Ta-lien v provincii Liao-ning na severovýchodě Číny. Jednou z obyvatelek je i 83letá paní, která přišla s nápadem, jak chůzi po schodišti sobě i ostatním sousedům v zimě zpříjemnit.

Tanec mezi vejci: Dělníci vyzvedli vilu o dva metry, neutrpěla jedinou prasklinku

Tipy a trendy

Poradila si přesně tak, jak by člověk od babičky očekával – vzala do ruky pletací jehlice a vlnu a upletla na madlo dlouhatánský návlek. Ten sahá od přízemí až do sedmého patra. Tvoří jej užší pruh podobný šále, který stará paní na spodní straně madla sešila. Zábradlí je nyní na dotyk příjemné, ať je venku teplota, jaká chce.

V domě žije spousta starších lidí, kteří se při chůzi po schodech prostě potřebují zábradlí přidržovat, vysvětlila prostý důvod svého dobrého a praktického činu Číňanka, jejíž jméno agentura neuvádí.

Anketa

Máte v domě také studené zábradlí?
Ano, bohužel...
7,8 %
V tomto ne, ale znám to.
5,4 %
Nevybavuji si.
3,1 %
Nevím, já se zábradlí zásadně nedotýkám.
41,4 %
Ne, máme normální.
29,7 %
Nemáme v domě žádné zábradlí.
12,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 798 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám