Hlavní obsah

Šikovná maminka překvapila dceru pokojíkem ve stylu Harryho Pottera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouzelnická sága s Harrym Potterem bude patrně ještě mnoho let vděčným tématem pro zařizování dětských pokojíků po celém světě. Zatímco nad některými kreacemi divák jen obdivně žasne, jiné ho i dojmou. Třeba jako ta od Angličanky Jessiky Stevensové, která takto překvapila svou dcerku a její reakci zveřejnila.

Šikovná maminka překvapila dceru pokojíkem ve stylu Harryho PotteraVideo: AP

 
Článek

Když se devětadvacetiletá maminka z anglického Nottinghamu ptala na začátku června své malé Maisie-Rae, co by si nejvíc přála k narozeninám, měla malá milovnice Harryho Pottera naprosto jasno. Na nic jiného prý ani nebyla schopná přijít. Chtěla by mít pokojík jako z tohoto kouzelnického světa.

A tak se maminka pustila do díla. Práce jí trvala zhruba týden, ale to jen proto, že se proměně pokojíku mohla věnovat pouze ve chvílích volna. Jinak vše prý zabralo zhruba 24 hodin.

Jak je z videa, které pořídila, patrné, pokojík dostal novou, stylově tmavomodrou výmalbu, jíž doplňují hvězdnaté závěsy. Starší malou postýlku nahradila nová, větší, s povlečením s kouzelnickými motivy.

Ale především přibyla spousta dekorací - od stropu jsou zavěšené hořící svíčky (elektrické) připomínající očarovaný strop jídelny z kouzelnické školy v Bradavicích. Mezi nimi je možné zahlédnout sem tam i klíče s křidélky, odkazující na jeden z úkolů, které musel Harry Potter plnit, když se chtěl dostat ke kameni mudrců. Na stěně je pak hůlka, z níž „probleskuje” řetěz s malými svítícími hvězdičkami, což napodobuje chvíli, kdy si Harry poprvé vyzkoušel svou vlastní hůlku a vylétl z ní roj jisker.

Žena si zařídila část bytu ve stylu Harryho Pottera. Užasnete, která to je

Tipy a trendy

U dveří je pak bílá ptačí klec a v ní malá bílá plyšová sova. Velmi hezkým detailem jsou i nápisy na vypínači - lumos (kouzlo pro světlo) a nox (kouzlo pro zhasnutí světla).

Foto: AP

V pokoji je spousta detailů, které malá dívka zná z knížek a filmů.

Jak uvádí agentura Caters TV, šikovná maminka utratila za celou proměnu okolo 400 liber, tedy cca 11 500 korun.

Zručná maminka vytvořila synům ložnici ve stylu Harryho Pottera

Tipy a trendy

To, čím ale video pořízené Jessikou nakonec všechny diváky nejvíce nadchne a dojme, je totální nadšení a štěstí malé Maisie-Rae, když do pokojíku poprvé vstoupí. Její jásot je doslova nakažlivý.

Anketa

Dopřáváte svým dětem také překvapení v podobě proměny pokojíku?
Ano, jednou za čas jim něco vymyslíme a přichystáme.
59,5 %
Jen jednou.
6 %
Zatím ne, ale uvažujeme o tom.
9,5 %
Ne, nikdy.
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1859 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám