Hlavní obsah

Žena si zařídila část bytu ve stylu Harryho Pottera. Užasnete, která to je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knihy a filmy o kouzelníkovi Harrym Potterovi se promítly do mnoha domácností v podobě jejich výzdoby. Obvykle se motivy s kouzelnickými klobouky, hůlkami apod. skví v dětském pokoji. Claire Stephanie Rileyová z anglického Wiganu si v potterovském stylu ovšem zařídila toaletu. A jakkoli zní tento nápad bizarně, jistá vtipnost jeho provedení nechybí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena proměnila toaletu ve stylu Harryho PotteraVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Kdo zná příběhy Harryho Pottera, vybaví si jistě i místnost, která byla na bradavickém hradě – objevila se každému, kdo byl v nouzi. Říkalo se jí Komnata nejvyšší potřeby.

Souvislost, kterou název nabízí, vzala zcela doslovně čtyřicetiletá Angličanka a cedulku s názvem Room of Requirement umístila na dveře toalety. Právě tuto místnost pak proměnila v potterovském stylu.

Stěny pokrývá tajná mapa bradavického hradu, tzv. Pobertův plánek, což může v nápaditěji založeném uživateli místnosti vzbudit otázku, zda je třeba před odchodem vyslovit ona magická slova „Neplecha ukončena”. (Jimi se v příbězích tajná mapa proměnila v prázdný svitek.)

Malá místnost je doslova přeplněna nejrůznějšími detaily a prvky odkazujícími na kouzelnickou ságu, a návštěva ji tak bude patrně opouštět s jistým zpožděním, než si všechno důkladně prohlédne. Obdivovat se může sbírce hůlek, novinovým výstřižkům ze světa Harryho Pottera, případně miniaturním domečkům.

Dokonce i mýdlo a ručník jsou tematické! Ostatně to potvrzují i přátelé Claire, kteří prý prohlašují, že toto je jejich zdaleka nejoblíbenější „ona místnost”, na kterou kde chodí.

Vše začalo před dvěma lety

Když Claire a její partner Jamie Barker před dvěma lety byt koupili, rozhodli se, že jej zařídí podle toho, co mají rádi. Sice nemají děti, to jim ale nezabránilo v tom, aby každou část dekorovali jako vzpomínku na oblíbené hrdiny z dob vlastního dětství a mládí.

Různé části domácnosti tak zařídili v duchu disneyovek, Hry o trůny nebo kreslených seriálů ze 70. let minulého století.

Toaleta v přízemí a chodba k ní vedoucí patří k několika posledním „netematickým” prostorům, kterým ještě zbývalo vymyslet nějaký vlastní styl. Proč tedy ne Harry Potter?

Claire s Jamiem pro ně brzy vymysleli i vcelku vtipné a přiléhavé pojmenování – Bogwarts. To je parafrází anglického názvu školy čar a kouzel, kam Harry Potter chodil, Hogwarts, což znamená česky Bradavice. Bog pak kromě bažiny či močálu označuje i toaletu.

„Harryho Pottera jsem milovala od samého začátku. Je tak magický a přenese vás do jiného světa. Na myšlenku Bogwarts jsem přišla, když jsem objevila v obchodě tapety s Harrym Potterem,” svěřila se Claire agentuře AP.

Výhodou potterovského stylu je, jak sama říká, že zařízení můžete pořád něčím vylepšovat a doplňovat.

Claire velmi doporučuje ostatním, aby si zařizování svých domácností užívali a obklopovali se tím, co mají skutečně rádi, byť je to třeba někdy trochu nevšední.

„Jaký je smysl v tom být nudný,” klade si otázku a rovnou dodává, že další část jejich domu, kterou ještě plánují s partnerem upravit, je prostor nad schodištěm. Ten bude ve stylu filmů z 80. a 90. let.

Anketa

Máte také alespoň část domu zařízenou podle nějakého tématu?
Ano, máme.
8,1 %
Jen velmi náznakově...
6 %
To netuším.
2 %
Neřekl/a bych...
9,8 %
Tak to rozhodně ne.
74,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8316 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám