Hlavní obsah

Psí toaleta? Jedině s patníkem, který se sám po použití umyje

Novinky, nes

Kočičí toalety zná každý a popravdě, onen box s pískem nikoho nijak zvlášť neohromí. Psí toaleta, to už je ale něco úplně jiného. Tím spíš, když se do věci pustí Japonci. Na Mezinárodním letišti Itami v Ósace mají od tohoto týdne první psí toaletu a svým vybavením nabízí vše, po čem by takový vyprahlý unavený pes s potřebou mohl toužit.

Foto: Kansai Airports

Psi na mezinárodním letišti Itami v japonské Ósace

Článek

Toaleta je určena pro psy cestující společně se svým páníčkem, tj. služební, či psy provázející nevidomé atd.

Je umístěna pohodlně v zastřešeném prostoru, aby čtyřnohé uživatele nic při uspokojování svých přirozených potřeb nerušilo. V ohrazeném prostoru s povrchem vysypaným oblázky naleznou nejenom misku s vodou (i kohoutkem pro doplňování) k utišení žízně.

To, co vzbuzuje úsměv, ale i pochvalné uznání, je sloupek s lesklým chromovaným povrchem, určený přesně k tomu, co takový pes může předpokládat. Tento sloupek si ale na sobě „vzkaz pro druhé” neponechává. Po použití se totiž sám opláchne, aby další uživatel mohl „psát znovu na čistý list”.

Foto: Kansai Airports

Psi na mezinárodním letišti Itami v japonské Ósace

Součástí vybavení psí toalety je rovněž sprška s menší koupací vaničkou umožňující příliš zpoceného, nebo prostě jen horkem zmoženého čtyřnohého kamaráda opláchnout a svlažit.

Poslední součást zařízení je lavička. Ta jako jediná není určena psům, ale jejich majitelům. Ti si zde mohou v klidu odpočinout a dopřát tak svým společníkům dostatek času na veškerou úlevu.

Psí toalety je na letišti Itami možné objevit v prostoru určeném pro rychlý příjezd a odjezd pasažérů.

Anketa

Měly by být podobné toalety také u nás?
Ano, a nejenom na letišti!
79 %
Asi by to bylo užitečné.
4,8 %
Nevím, nezajímá mě to.
1,4 %
Myslím, že to není nutné.
1,4 %
Nesmysl, jsou to jen vyhozené peníze.
13,4 %
Celkem hlasovalo 1908 čtenářů.

Reklama

Související články

Mainská mývalí – kočka s tajemným původem

Jen málokdo zůstane po setkání s tímto kočičím plemenem chladným a nezamiluje si ho. Mainská mývalí kočka totiž v sobě spojuje vzhled divoké kočkovité šelmy...

Jak vybrat pro psa správný cvičák

Každý pes potřebuje alespoň základní výchovu a výcvik. O tom snad už dnes nikdo nepochybuje. I když jsou občas slyšet hlasy, že některá plemena se zkrátka...

Bloodhound je králem stopařů

Když se řekne bloodhound, jen málokdo si vybaví, jak takový pes vypadá. Některým vytane na mysl obrázek amerických policistů se psy, jak stopují pachatele....

Výběr článků

Načítám