Hlavní obsah

Polštáře na terasy, balkony i zahradní pohovky

Velkým trendem posledních let je zařizování exteriérů tak, že vypadají, jako by šlo vlastně o běžné obývací pokoje. Nechybí prostorná závěsná křesla, pohodlné pohovky nebo pestré venkovní koberce. Pokud chcete prostor ještě více zútulnit, pak by vám rozhodně neměly chybět venkovní polštáře, které odolají vlhkosti i slunečnímu záření.

Foto: Celina Digby, Oka Uk

Pro pobyt venku oceníte kousky, které mají zadní stranu z voděodolné látky a úpravu proti plísním, takže jsou ideální pro stolování pod širým nebem. Prim hrají i oboustranné venkovní polštářky, které umožňují rychle změnit vzhled exteriéru.

Článek

Venkovní polštáře s nepromokavou úpravou oceníte na všech zahradních piknicích, ale i při běžném posezení s přáteli na pohovce.

Pokud chcete prostory sladit s přírodním okolím, pak volte kousky inspirované přírodními motivy.

Foto: Celina Digby, Outdoor Interiors Australia

Prim budou hrát hlavně motivy inspirované přírodními prvky.

Pokud potřebujete polštáře, které budete moci nechávat venku i za hodně nepříznivého počasí, pak volte kousky z recyklovaného plastu.

Oceníte je i díky jejich lehkosti a jednoduché údržbě. Znečištěný povrch stačí otřít obyčejnou houbičkou na nádobí.

Foto: Novinky

Některé kousky z plastu bez problémů vydrží i zimní období.

Pokud hledáte polštáře, které budou příjemné na dotek, ale nechcete je nechávat zmoknout, pak můžete volit jen ty s vodoodpudivou úpravou. Odolají tak menšímu navlhnutí a budou více působit domácím dojmem.

Foto: Ella James, Outdoor Interiors Australia

Polštářek z polyesteru má vodoodpudivý, lehce otíratelný povrch. Polštářky z akrylu jsou i odolné vůči skvrnám a plísním.

Milovníci pikniků v parcích pak ocení polštáře s praktickými uchy, kterých tak mohou pobrat hned několik. U takových kousků stačí, když mají voděodolnou zadní stranu, která zároveň izoluje od chladu ze země.

Foto: Celina Digby, Heating & Plumbing London

Látky použité na povlaky na venkovní polštáře by měly být pevné a odpuzovat vodu a nečistoty. Praktické jsou kousky s poutky. Měkká čistá nová vlna v horní části polštářku je kombinovaná s voděodolnou podložkou.

Chcete-li exteriér doladit k dokonalosti, rozhodně byste neměli opominout jeho dovybavení venkovním kobercem, pokud ho ještě nemáte. Ten celý exteriér zútulní a dodá mu potřebnou domáckou atmosféru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám