Hlavní obsah

Venkovní koberce jsou hitem. Exteriér se i díky nim stále víc podobá interiéru

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venkovní prostor se svou funkcí přibližuje interiéru. Trendem jsou pohodlné lounge sedačky, závěsná křesla, venkovní postele apod. Aby získal na útulnosti, neměl by v něm chybět ani koberec. V létě hrají prim světlé barvy, letos i kousky v boho stylu. Máme pro vás tipy na materiály, které se dobře hodí právě ven.

Foto: Audenza

Koberce z polypropylenu s motivy palem dodají venkovnímu prostoru exotického ducha.

Článek

Venkovní koberce se stávají velkým hitem. Jaký ale zvolit materiál? Vhodné jsou například polypropylenové. Ty se vyznačují tím, že vlákna neabsorbují vlhkost, což je právě u venkovních kousků to nejdůležitější. Jejich navlhavost je minimální.

Vlákno mají také velmi lehké a manipulace s nimi díky tomu není namáhavá. I kousky z polyetylenu jsou velmi pevné a nesají vodu.

Foto: Talking Tables

Svěží a pestré barvy na kobercích vnesou do exteriéru letní atmosféru.

Léto rozhodně patří světlým a svěžím barvám. Pokud si tedy chcete exteriér zpestřit a rozzářit, sáhnete po světle modré, limetkově zelené nebo banánově žluté barvě. Tyto tóny dodají terase bezesporu svěžího ducha.

Foto: Traumteppich

Koberec se vyplatí barevně sladit s ostatním vybavením terasy. Prostor pak bude působit jednotným dojmem.

Pokud patříte mezi příznivce střídmějšího designu, nechte se inspirovat vkusnými kousky v boho stylu, který je letos hodně v kurzu. Je pro něj typická inspirace jinými kulturami a sázka na tlumenější přírodní barvy.

Foto: Go Modern Furniture

Koberec z polyetylenu je vhodné po vyčištění vodou vyvěsit. Tento kousek je inspirován barvami oblohy.

Velkým trendem je i exteriér v boho stylu. Patří k němu množství příjemných dek, kousky inspirované bambusem, dřevo, míchání vzorů a také venkovní LED řetězy v podobě žároviček.

Foto: Novinky

Venkovní koberce v boho stylu zútulní každou terasu. Z polypropylenu vznikají i odolné polštáře, které při nepříznivém počasí nemusíte uklízet.

Pokud vám letošní trend přirostl k srdci, zkuste si ho vychutnat i prostřednictvím stanování v boho stylu. Pobyt v přírodě se tak letos může bezpochyby stát i hodně cenným estetickým zážitkem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám