Hlavní obsah

S trendy boho stylem ladí podnosy z přírodních materiálů a s rostlinnými motivy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volnomyšlenkářský boho styl je v posledních letech hodně trendy. Patří k němu přírodní materiály i rukodělné výrobky. Prim hrají dřevo, korek, mramor, proutí, bambus nebo rákos. Díky nim dostane interiér přírodního ducha. Podnosy z nich pak skvěle zapadnou do interiéru v tomto oblíbeném stylu.

Foto: Oka UK, House of Flora

Podnosy z ratanu nebo olivového dřeva dodají dezertům podávaným v interiérech i exteriérech v boho stylu na zajímavosti.

Článek

Vyplatí se sázet na odolná dřeva, kterým neuškodí krájení dortů a dezertů. Zaměřme se proto na ořech, dub, třešeň, akácii či olivové dřevo.

Esteticky budou vypadat i podložky pod dorty z kmene břízy. Těmi zaujmete zejména při servírování dortů na svatebních hostinách. Kombinovat je můžete s eukalyptem, který je v oblasti svatebního aranžmá velkým hitem.

Foto: Bohemia Design Limited, Natalia Willmott

Olivové nebo ořechové dřevo jsou velmi odolnými materiály, které budou sloužit jako podnosy roky.

Pokud chcete dezerty servírovat opravdu stylově a noblesně a máte v úmyslu investovat do podnosů vyšší částku, pak rozhodně vsaďte na mramor. Trendy je zejména bílý carrarský mramor v kombinaci se zlatými detaily.

Oblibu si ale získává i zelený nebo růžový mramor, opět v kombinaci s metalickými detaily. Výhodou je, že podnosy z mramoru přetrvají opravdu dlouho.

Foto: Natalia Willmott

Velkým trendem poslední doby je bílý nebo zelený mramor.

Výhodou boho stylu je, že předměty nemusí být dokonalé ani perfektní. Cení se naopak ruční výroba a patina – i drobné nedokonalosti jsou spíš plusem než chybou na kráse.

Cílem je, aby interiér působil nenuceně a aby v něm lidé měli pocit svobody a volnosti v pohybu a nebáli se, že mohou interiérové kousky lehce poškodit.

Foto: Top Drawer

Efektně vypadají podnosy s podstavci z korku. Ty přijdou vhod i v minimalistických interiérech.

Prim budou hrát i přírodní motivy na talířích. Rozhodně se ale vyhněte křiklavé barevnosti i zjednodušeným motivům květin. Volte naopak takové, které na první pohled připomínají herbář a mají přirozenou barevnost.

Foto: Easy Life, Ella James

Prim budou hrát i větší talíře a podnosy s přírodními lučními nebo lesními motivy.

K boho stylu patří nejen použití přírodních materiálů, ale i sezení na špalcích dřeva, háčkované kousky, závěsné květináče nebo houpání se v závěsných sítích, a to i v interiéru. V letních měsících si pak získává oblibu stanování v boho stylu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám