Hlavní obsah

Matka samoživitelka proměnila svůj domov za méně než sto tisíc

Velký respekt si zaslouží 34letá matka samoživitelka Victoria Robinsonová, která žije spolu se svými dcerami Jessicou a Amber v hrabství Hertfordshire, na východě Anglie. Třípokojový dům, který má v pronájmu, proměnila zcela jen vlastními silami. Díky tomu se jí podařilo náklady srazit na úctyhodnou sumu 3000 liber, v přepočtu 88,6 tisíce korun.

Foto: Profimedia.cz

V dětském pokoji je hlavním oživujícím prvkem černobíle puntíkatá zeď ve stylu dalmatinů.

Článek

Když se Victoria Robinsonová přistěhovala do nájemního domu, který má kromě obývacího pokoje s kuchyní dva další pokoje, bylo jí jasné, že jí v něm čeká ještě pořádné množství práce. Staré podlahy, stará výmalba, žádný pořádný nábytek... To nebylo prostředí, ve kterém by chtěla vidět vyrůstat své holčičky. Peněz na úpravy ovšem nebylo mnoho.

„Největší výzvou byly finance. Pracuji na částečný úvazek a na výchovu dvou dívek jsem sama,” svěřila se žena webu britského deníku Mirror s tím, že většinu času proto trávila na „tržišti” jedné ze sociálních sítí, aby sehnala výhodně nějaký nábytek.

Jako většina lidí žijících v podnájmu se musela držet jasných pravidel, pokud šlo o proměnu bytu. Nesměla bourat zdi či jinak zasahovat do stavebního řešení domácnosti. Naopak úprava povrchů v bytě je zcela na ní. Zrovna tak může zcela nově zařídit kuchyň a koupelnu. A s tím si také vystačila.

S pomocí kamaráda odstranili původní podlahy v obývacím pokoji a chodbě a položili nové, dřevěné. Poté vybílila stěny ve všech pokojích a pustila se do hledání nábytku, jímž by místnosti zařídila.

V domě, za který platí měsíční nájem v přepočtu takřka 18 tisíc korun, si nemohla dovolit luxusní vybavení. Přes sociální síť ale získala spoustu věcí za skvělou cenu v porovnání s tím, kolik by platila za stejné věci v běžném obchodě. Namátkou, za koberec utratila v přepočtu 1200 korun a stejně tak za zrcadlo. Za konferenční stolek dala dvojnásobek a nejdráže ji vyšla pohovka – v přepočtu na 12 tisíc korun.

Svobodná matka a automobilová závodnice přestavěla autobus na obytný vůz

Tipy a trendy

Velmi pěkně si poradila ovšem s dětským pokojem, který působí hezky, světle a vesele zároveň. Na zeď vymyslela dalmatinovský puntíkatý vzor, na hraní mají pak dívky dětskou kuchyňku. Stejné černé puntíky jsou pak v ložnici, jejíž ozdobou je stylový toaletní stolek.

Snad nejvíce práce odvedla v kuchyni, kterou se rozhodla upravit – do skříněk vložila nové, odolnější poličky, povrch natřela bílou barvou. Díky tomu místnost, která původně působila až ponuře, významně prokoukla.

Jediného řemeslníka, kterého si najala, využila pak na stržení podlahy v kuchyni a položení nové dlažby. Protože nové pracovní desky si dovolit nemohla, pořídila si alespoň samolepicí vinylovou fólii a tou ji polepila.

„Ještě zdaleka nejsem hotová, ale tenhle dům už ušel dlouhou cestu od té doby, co jsme se do něj nastěhovaly,” říká Victoria. Jedním z úkolů, které před ní stojí, je proměna koupelny, s níž doufá, že začne co nejdříve.

Anketa

Museli jste při poslední rekonstrukci doma hodně šetřit?
Ano, velice.
37 %
Docela ano.
43,1 %
Nevybavuji si to.
2,8 %
Myslím, že moc ne.
5,3 %
Ne, zvládli jsme bez problémů vše, co jsme si vymysleli.
11,8 %
Celkem hlasovalo 9626 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám