Hlavní obsah

Manželé objevili ve svém domě nečekané překvapení

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si manželé Ronsamovi z amerického Wisconsinu před třemi a půl lety koupili dům, prozradila jim jeho původní majitelka, tou dobou již hodně stará dáma, že je v jedné z místností schovaná vířivka. Ne, paní se nerozplynula hned poté, co tajemnou větu pronesla. Upřesnila, kde to je, a odešla po svých. Ronsamovým ovšem nasadila brouka do hlavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Manželé objevili doma pod pracovnou skrytou vířivkuVideo: Reuters

 
Článek

Od chvíle, co se Mark a Jenny nastěhovali do nového domova, přemýšleli, jak se k ukryté vířivce dostat. Indicie, které jim stará dáma zanechala, ukazovaly na pracovnu. Místnost v této podobě prý ve svém věku využila spíše než bublinkovou lázeň.

Manželé tedy pracovnu vyklidili, odstranili koberec i dřevěnou podlahu a opravdu. Narazili na původní podlahu, v níž zel zaplněný čtvercový otvor. Na víc neměli v té době čas. Situace se změnila až s nástupem koronavirové pandemie.

Mark a Jenny se rozhodli domácí karanténu využít  k tomu, aby konečně odhalili podobu vířivky, o níž jim stará paní řekla a kterou - jak se zdálo - opravdu objevili. Tím, že zůstali zavření doma, měli najednou dost času, aby v průzkumu této záhady pokračovali.

Do čtverce nejprve provrtali sondy, aby zjistili, jakým způsobem je otvor zakryt či zaplněn. „Poté, co jsem pochopil, jak je všechno sestavené dohromady, vyřízl jsem uprostřed velký čtverec, abych se dostal dál,” popsal Mark postup prací webu Insider.

To, co uvnitř spatřil, mu vyrazilo dech. V domě nebyla jen tak ledajaká vířivka, ale doslova malé vodní lázně. Povrch bazénu byl dlážděný nádhernou modrou mozaikou s vkusným, jemně romantickým květinovým vzorem.

„Byli jsme skutečně šokováni, a nadšení, že je něco tak krásného v našem domě. Ty obklady jsou tak nádherné! Opravdu jsem moc rád, že předchozí majitelé si dali práci s tím, aby to, co vytvořili, bylo možné obnovit,” svěřili se webu Mark a Jenny, kteří se také do oprav hned pustili.

Anketa

Koupili byste si dům, o kterém byste věděli, že je v něm někde tajná místnost?
Ano! Rozhodně!
75,4 %
Možná. Ale asi ne kvůli té tajné místnosti.
8,9 %
Nevím.
3,1 %
Spíše ne. Kdo ví, co by tam mohlo být za překvapení.
4,9 %
To je nesmysl. Takové domy jsou jen ve filmech.
7,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29215 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám