Hlavní obsah

Jásavý, jásavý a ještě jednou jásavý. Takový je domov ženy z Velké Británie

Novinky, Jana Nesvadbová

Až oči člověku přecházejí při virtuální prohlídce, kterou natočila na svůj mobilní telefon osmadvacetiletá Britka Natasha McBrinnová z anglického Boltonu. Výzdoba její domácnosti může milovníky živých dekorací a květinových vzorů nadchnout. Slabším povahám ale po chvíli začnou záběry nápadně připomínat vidiny, které se člověku zjeví před očima po silném úderu do hlavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britka si vyzdobila domov všemi barvamiVideo: Caters News / @prettypocketprojects, AP

 
Článek

Když se před časem Natasha se svým potomkem přistěhovala do nového domu, nebyla s jeho zařízením ani trochu spokojená. Všechno bylo v bílé, krémové a dalších neutrálních  barvách. To ale Natasha nedokázala snést. Jako by jí bílá barva přímo provokovala k tomu, aby ji přetřela na jinou, nebo alespoň doplnila nějakými vzory.

Proměnu domu, s níž začala v únoru roku 2019, zahájila nákupem nové sedací soupravy ve žluté barvě a s výrazným květinovým vzorem. Pak přibývaly další a další kusy. Natasha přitom vybírá v obchodech s použitým nábytkem nebo v prodejnách charitativních organizací.

Tímto způsobem přichází k mobiliáři, který má jistou patinu, ta ovšem ženu nijak netrápí. Renovování starého nábytku patří k jejím zálibám. Je ale daleka toho, aby jej natřela hnědě, bíle apod. Zásadně volí růžovou, žlutou, bledě modrou, fialovou a podobné barvy, které jsou živé a veselé.

Důležitým pomocníkem při tvorbě nového vzhledu domova byly Natashe různobarevné kotoučky s lepicími páskami. Právě s jejich pomocí vytváří roztodivné vzory ze spirálek a krouceninek, ale i proužkované dekory, případě vzhled, který připomíná posyp cukrovinek. Ve svém tažení proti nudné bílé nevynechala ani pračku. Pár kousků černé pásky tuto nehoráznost hned napravilo.

Britka si vytvořila domov svých snů. Pro někoho jsou možná dost divoké

Tipy a trendy

Přestože většinu sledovatelů Natashina videa přivedou k úžasu už jen barvy a vzory v jejím interiéru, pro obzvláště náročného konzumenta jsou tu - jako třešinka na dortu - neony. Svítící.

„Doma mám pár stěn, které nejsou vymalované ani růžově, ani modře, ani fialově, ani žlutě - ale pokryla jsem je celé obrázky,”  prozrazuje žena.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

„Můj dům je neobyčejný a všechno v něm vyniká. Já bych to jinak ani mít nechtěla. Hosté vždycky užasnou, když můj domov vidí. Jsou přesvědčení, že mé šílené nápady jsou zábavné,” svěřila se Britka agentuře AP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám