Hlavní obsah

Designové kousky inspirované Mickey Mousem volte v uměřeném provedení

Novinky, Kristýna Křížová

Slavná kreslená postavička Mickey Mouse je v dětských pokojích stálicí. Nemusí se ale objevovat jen v pokojích mladší generace. Pokud zvolíte uměřené provedení, bude motiv Mickey Mouse hravým osvěžením i interiérů dospělých a skvěle zpestří hlavně prostory zařízené v pop-artovém stylu.

Foto: Einrichten Design, Profimedia.cz

Kousky inspirované Mickey Mousem nemusí být kýčovité, ale mohou mít i uměřené tvary.

Článek

Mickey Mouse neboli myšák Mickey je známou postavičkou z dílny Walta Disneyho a je spolu s kolegyní myškou Minnií hlavním hrdinou mnoha kreslených filmů a příběhů.

Tato postavička se stále častěji stává inspirací pro designové prvky. Francouzská značka kuchyňského nádobí Le Creuset se třeba spojila s výrobcem Disney, a tak vznikla unikátní kolekce hrnců a misek v podobě hlavy oblíbeného Mickey Mouse. Proslulý návrhář osvětlení Ingo Maurer se zase Mickey Mousem inspiroval u osvětlení, kterému dominuje obyčejná žárovka.

Foto: Nedgis

Designér Ingo Maurer navrhl tato osvětlení na oslavu známé kreslené postavičky.

Rozhodně volte kousky, které jsou barevně i tvarově uměřené. U tohoto motivu rozhodně platí, že méně je více. Vyhněte se křiklavým barvám a jejich kombinacím. Ideálně vybírejte prvky, které mají jen obrysy Mickey Mouse.

Foto: Smeg, Philips

Hravé detaily designových kousků doladí interiéry domácností s malými dětmi.

Tyto kousky se hodí do interiérů zařízených v pop-artovém stylu. Bytový design, který v těchto letech vznikal až do začátku 80. let, byl líbivý a hlavně byl levný a inspirovaný nejoblíbenějšími ikonami doby. Dnes se pop-art vrací jako retro a s ním i motivy oblíbených kreslených postaviček.

Foto: Einrichten design

Osvětlení připomínající obrys Mickey Mouse je ideálním doplňkem do dětského pokoje.

Inspirací pro tento bytový styl je nejen popová kultura - peroxidové blondýny, hvězdy hudební scény apod., ale také reklama, obaly, ale právě i komiksy a seriály.

Do interiérů se dostávají v podobě nástěnných maleb, tapet a hlavně plakátů. Interiér s doplňky inspirovanými Mickey Mousem tak můžete ozvláštnit i plakáty a prostor tak doladit k dokonalosti.

Foto: Herding

U textilu s tímto motivem se vyhněte křiklavým barvám.

Interiér v pop-artovém stylu můžete doplnit o plastové židle, košíčky, lampy v industriálním stylu atp. Trendy retro telefony pak také připomenou ducha starých časů, kdy komiksy zažívaly boom.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám