Hlavní obsah

Osvětlení z peří dodá strohým místnostem něžnost a jemnost

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelé, kteří mají hodně strohé interiéry a přemýšlejí, jak jim dodat trochu lidštější a jemnější vzhled, mohou zkusit zvolit osvětlení se stínidly z klasického peří. To působí velmi žensky, elegantně a něžně. Hodit se bude zejména do ložnic a dámských pokojů.

Foto: Nedgis, Audenza

Osvětlení z peří působí jemně a něžně. Čistit by se ale mělo odborně.

Článek

Peří jako součást osvětlení je celkem netypické. O to je ale efektnější. Prostoru tato svítidla dodají žensky jemnou a romantickou atmosféru.

Ideální je volit tlumené a světlé barvy peří. Rozhodně se vyhněte příliš výrazným a křiklavým barvám, které mohou působit příliš agresivně.

Foto: The French Bedroom, Lime Lace

Tmavé lustry připomenou atmosféru dvacátých až třicátých let 20. století.

Tento typ osvětlení bude vybízet spíš k odpočinku a relaxaci. Nejvíc se proto hodí hlavně do ložnic a obývacích pokojů. Naopak není příliš vhodný do pracoven, kanceláří a do hodně zatížených prostor.

Foto: Sweetpea a Willow

Osvětlení z peří může zafungovat i jako hodně dekorativní prvek na chodbě.

Mějte na paměti, že tato osvětlení budou přitahovat pozornost a vyplatí se je proto stylově sladit s ostatními kousky v domácnosti. Ideální je umístit je do prostor zařízených v romantickém, Provence nebo boho stylu.

Foto: Ella James, Sweetpea a Willow

Do dámských pokojů se skvěle hodí zejména pastelové tóny.

Tento typ osvětlení kombinujte i s dalšími trendy materiály. Prim bude hrát bílý carrarský mramor, sametové textilie v tmavých tónech a metalické barvy. Trendy je letos zejména zlatá, bronzová i měděná.

Zrcadlo - dekorační prvek i kouzelník se světlem

Tipy a trendy
Foto: The French Bedroom Co

Peří můžete uplatnit i jako dekoraci do vázy.

Ti, kdo chtějí dodat prostoru na něžnosti a zjemnit jeho podobu, mohou sáhnout také po bílém nebo průhledném subtilním nábytku. Ten prostor také opticky zvětší a prosvětlí.

Anketa

Máte rádi interiérové doplňky z peří?
Ano, moc!
9,6 %
Docela ano.
9,1 %
Nevím, je mi to jedno.
3,8 %
Ani moc ne.
5,3 %
Ne, to není můj styl.
72,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 209 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám