Hlavní obsah

Prohlédněte si luxusní sídlo z oblíbeného kanadského seriálu Městečko Schitt's Creek

Luxusní sídlo, které dobře znají diváci oblíbeného kanadského seriálu Schitt's Creek, není dílem filmařů. Opravdu existuje. Objevit ho lze ve čtvrti North York kanadského Toronta. Díky tomu, že se nedávno objevilo na trhu s realitami, dostali milovníci seriálu i luxusních nemovitostí vzácnou příležitost prohlédnout si je tak, jak vypadá v reálu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dům z oblíbeného kanadského seriálu Městečko Schitt's Creek je na prodejVideo: AP

 
Článek

Fanoušci kanadského seriálu Městečko Schitt's Creek jeho hlavní pointu znají. Převelice bohatá rodina Roseových žije ve velikém sídle u vesničky, kterou si koupí. Přijde ale na mizinu a musí se přestěhovat do této vesnice a začít žít v nepoměrně skromnějších podmínkách. Jedním ze symbolů nuceně opuštěného luxusu je právě sídlo, ve kterém do té doby bydleli.

Překvapivě, tento dům – nesoucí jméno La Belle Mansion – ve skutečnosti existuje a ve svém okolí je velice známým. Tváří se, že pochází ze 17. století a postaven byl ve stylu francouzských zámečků.

Ve skutečnosti je sídlo staré ale pouhých devět let! Jeho autorem a majitelem je torontský developer Van Lapoyan, jenž vystudoval architekturu v Paříži. Právě zde se v něm probudil obdiv k historickým stylům, jako jsou baroko, rokoko a novoklasicismus. Umění starých mistrů se tak rozhodl vzdát svým domem hold.

Sídlo má užitnou plochu 2230 m² rozloženou do tří nadzemních podlaží a stojí na pozemku s výměrou mírně přes 2000 m². Dům se pyšní dvanácti ložnicemi a šestnácti koupelnami.

Jako správný zámeček se může pochlubit vitrážovými skleníky, balkony, stěnami zdobenými freskami, mramorovými prvky (včetně schodiště) a foyer s kupolí, které je inspirováno Sixtinskou kaplí...

George Clooney si během filmování užívá na luxusní jachtě v Austrálii

Jak bydlí VIP

Součástí zařízení je domácí kino, interiérový a venkovní bazén, golfový trenažér, vinný sklep. V garáži je místo pro dvanáct vozů. Jednou z nejsložitějších stavebních operací na domě bylo obložení fasády vápencem, který si Lapoyan nechal dovézt z Indiany, a instalace do ní vkládaných mramorových prvků.

Sídlo svým přepychem a stylem nemohlo uniknout pozornosti filmařů, a proto se objevilo ve více než 25 nejrůznějších titulech. Poprvé jej majitel, tehdy sedmašedesátiletý Lapoyan, nabídl k prodeji za 19,9 milionu kanadských dolarů (353 milionů korun) s tím, že by se rád uskromnil, protože je na něj a jeho ženu už příliš velké a oni by navíc rádi unikli chladným torontským zimám.

Jak tehdy svěřil agentuře Bloomberg, sídlo postavil částečně i proto, aby dokázal, že to zvládne. Že „dokáže postavit něco krásného a užít si to”.

Takové výhledy mají ze svých luxusních bytů miliardáři. Maďarská umělkyně je v přestrojení nafotila

Jak bydlí VIP

„Moderní domy jsou dnes velmi v módě a lidem se to líbí, ale klasické domy nikdy nevyjdou z módy. Ať už je to teď, za 10 nebo za 50 let, pořád budete ten dům milovat,“ řekl tehdy.

Výjimečná stavba přitahuje od svého vzniku pozornost kolemjdoucích a ve svém okolí platí za známý orientační bod.

Dům je nyní znovu na prodej, ovšem o něco dráž, za 21,9 milionu kanadských dolarů, tedy zhruba 390 milionů korun. Při té příležitosti tak milovníci seriálu, a nejen oni, dostali znovu možnost prohlédnout si toto výjimečné sídlo.

Anketa

Kdybyste měli tu možnost, postavili byste si podobné sídlo?
Ano, určitě!
18,6 %
Možná...
2,2 %
Takovéhle ne, ale luxusní by bylo také.
27,3 %
Ne, proč?
51,9 %
Celkem hlasovalo 183 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám