Hlavní obsah

Dům Mela Gibsona novým bydlištěm prince Harryho a jeho ženy nejspíš nebude. Byť by za to stál

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nádherný dům v kalifornském Malibu, jehož posledním známým majitelem je herec Mel Gibson, zmiňovala v minulých dnech zejména britská média jako možné bydliště britského prince Harryho a jeho ženy Meghan. Naopak americká média v téže době tuto zprávu vehementně popírala. Jisté v tuto chvíli je pouze jediné - zmiňovaný dům by byl bez nejmenší pochyby nejenom důstojným útočištěm páru, ale především neobyčejně příjemným domovem.

Foto: Profimedia.cz

Kombinace přírodního kamene a omítky působí v interiéru domu skvěle.

Článek

Dům, který australský herec Mel Gibson koupil v roce 2008 od hereckého kolegy Davida Duchovnyho, má dvě podlaží. Už z exteriéru zaujme členitou fasádou, na níž se doplňují kámen, dřevo a omítka. Zasazen je do svažitého terénu bujnou vegetací zarostlé zahrady. Ta má výměru mírně přes 2,2 hektaru.

Samotný dům má plochu 613 čtverečních metrů a dohromady pět ložnic, velký počet společenských a obývacích pokojů, kuchyň a francouzskou jídelnu, tělocvičnu i další místnosti, pro něž je typická především veliká útulnost a pohodlnost.

V interiéru host narazí na stejnou kombinaci materiálů, jež ho uvítala už na fasádě domu. Velice efektně působí zejména kombinace přírodního kamene a omítky v jednom z obývacích pokojů, přes nějž se efektně klene dřevěné přemostění. Vše doplňují masivní dřevěné podlahy, které v jiných společenských místnostech nahrazuje keramická dlažba v barvě terakoty. Dřevo je pak zastoupeno na stropech.

Při pohledu na nejdražší rezidenci Evropy jeden neví, zda se má smát, nebo plakat

Jak bydlí VIP

Jedním z mála rysů, které příliš neodpovídají moderním trendům a kterého si bedlivý čtenář povšimne už při pohledu na dům zvenčí, je velký počet relativně malých oken.

Ještě patrnější je tento nedostatek uvnitř domu, kde některé místnosti působí pak poněkud tmavším dojmem, což je třeba dohánět spoustou umělého osvětlení.

Foto: Profimedia.cz

Kámen se s dřevem a omítkou potkává už na fasádě domu. V interiéru je pak tato trojice zopakovaná.

Foto: Profimedia.cz

Na kuchyň navazuje velký prosklený obývací pokoj, jídelní kout je u strany.

Média ovšem vyzdvihují skutečnost, že dům má hned dva venkovní bazény a v jeho ceně je zároveň i členství v místním plážovém klubu.

Prvním, kdo přinesl zprávu o tom, že by možnými kupci domu v hodnotě 14,5 milionu dolarů (cca 355 milionů korun) měli být prince Harry a jeho žena Meghan, byl britský web The Sun. Jeho redaktoři se odvolávají na tweet realitní agentky Andrey Pilotové, v němž napsala: „Velká novina, prince Harry a Meghan kupují dům Mel Gibsona”. Nicméně, jak uvádí web, záhy poté, co ji novináři kontaktovali, tweet autorka stáhla.

Slavná moderátorka televizní show koupila sídlo, jež přestěhovali z Anglie do Ameriky

Jak bydlí VIP

Redaktoři tedy zalovili ve svých kontaktech mezi realitními makléři a jeden z nich naznačil, že v úvahách o možných kupcích Gibsonova domu jsou blízko. Na své zdroje se však rovněž odvolává například web americké televizní stanice TMZ, jenž naopak tvrdí, že k žádnému podobnému prodeji nedošlo a že tweet spíše představoval buď unáhlený jásot, anebo jen zbožné přání jeho autorky.

Anketa

Máte rádi domy s přírodním kamenem v exteriéru i v interiéru?
Ano, to je hezké.
73 %
Docela ano.
6,2 %
Je mi to jedno.
5,8 %
Spíše ne.
5 %
Ne, to se mi nelíbí.
10 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4737 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám