Hlavní obsah

Slavná moderátorka televizní show koupila sídlo, jež přestěhovali z Anglie do Ameriky

Novinky, Jana Nesvadbová

V anglickém Surrey postavili sídlo z 18. století. V tom minulém je však rozložili a po částech lodí dopravili do kalifornské Santa Barbary v USA, kde je znovu sestavili. A právě tato usedlost s výjimečným osudem zaujala moderátorku známé talk-show Ellen DeGeneresovou. Společně s partnerkou Portií de Rossi ji koupila, hodlá ji nově zařídit a prodat dál, tak jak to mívají ve zvyku.

Foto: Profimedia.cz

Nádherné sídlo Ellen DeGeneresové působí velice romanticky.

Článek

Sídlo stojí v části města zvané Montecito a patří k těm nejzajímavějším stavbám v okolí. Důvodem není jenom jeho zámořský původ a s tím související věk, ale i samotný vzhled. Dvojice hrázděných domů připomínajících tvarem stodolu je něco, co se v okolí jen tak nenajde.

Meghan Markleová s princem Harrym údajně plánují koupit tento úžasný dům

Jak bydlí VIP

Zatímco není přesně známo, kdy byly domy v tudorovském stylu z Anglie do Santa Barbary převezeny, samotná doba jejich vybudování v hrabství Surrey známa je. Pocházejí z poloviny 18. století. V každém případě v Santa Barbaře patří mezi zcela unikátní objekty.

Odborníky i laickou veřejnost překvapuje preciznost, s níž byly domy na americké půdě znovu sestaveny do původní podoby. Objevit je lze na hustě zarostlém pozemku o velikosti půl hektaru. I díky tomu nejsou viditelné z ulice.

Foto: Profimedia.cz

Obývacím pokojům v obou domech dominuje mohutný krb.

Foto: Profimedia.cz

Trámy doplňují hrázdění, které je ve většině interiéru přiznané.

V sídle jsou dohromady tři ložnice a tři koupelny. Jak upozorňuje web časopisu Variety, v obou budovách je minimálně pět krbů. Stavby jsou propojeny oranžerií.

Dům každým svým kouskem připomíná Starý kontinent. Kombinace cihel, kamene a hrázdění, vitrážová okna či bohaté štuky a výrazné trámoví nesoucí stropy, to vše jasně hovoří o skutečném původu staveb.

Každá z nich má hlavní velký obývací pokoj s dominantním krbem, nechybí studovna, jídelna (opět s krbem), a velká, zcela moderně zařízená kuchyň s ručně malovanými pracovními plochami. Na ni navazuje snídaňový salonek, kde je možné objevit další z krbů.

Nahlédněte s námi do nového domu seriálového kapitána Picarda

Tipy a trendy

Moderátorka slavné a velmi uznávané talk-show The Ellen DeGeneres Show za sídlo zaplatila 3,6 milionu dolarů, tj. zhruba 81 milionů korun.

Jak ale upřesňuje web Variety, nepořídila si jej kvůli bydlení, ale z investičních důvodů. Jako mnoho jiných jej hodlá nově zařídit dle vlastního vkusu a pak jej znovu, s adekvátním ziskem, nabídnout k prodeji.

Anketa

Líbí se vám hrázděné stavby?
Ano, moc
69,6 %
Docela ano
12,6 %
Nevím
2,2 %
Spíše ne
8,8 %
Ani trochu
6,8 %
Celkem hlasovalo 1879 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám