Hlavní obsah

Volkswagen napsal, že se v USA přejmenuje na Voltswagen

Automobilka Volkswagen přejmenuje svou americkou součást na Voltswagen of America. Oznámila to v tiskovém prohlášení. Agentura Reuters nicméně večer s odvoláním na zdroje zevnitř firmy uvedla, že si automobilka přechod na nový název ještě rozmyslí.

Foto: Volkswagen

Logo Voltswagenu

Článek

Podle serveru CNBC koncern zprávu o změně názvu americké divize vydal omylem s měsíčním předstihem už v pondělí a následně ji ze svého webu odstranil. Následně však americká divize informaci potvrdila.

Nový název má odkazovat na snahu německé automobilové skupiny prosadit se v USA s elektromobily. Evropských trhů by se tato změna alespoň prozatím týkat neměla.

Změna názvu podle tiskové zprávy vstoupí v platnost v květnu. Divize tento krok označila za „veřejnou deklaraci budoucích investic podniku do elektromobility”.

První jízda s Volkswagenem ID.4: Rodinný parťák do zásuvky

Testy

Dodala, že označení Voltswagen bude používat u všech modelů poháněných elektřinou, zatímco auta s tradičním pohonem budou mít emblém VW. Volkswagen znamená v překladu z němčiny lidový vůz.

Podle zdrojů Reuters ale německý koncern nakonec svou americkou divizi nepřejmenuje. Podle nich byla tisková zpráva v tomto duchu jen marketingovým tahem, který měl přitáhnout pozornost k plánům koncernu ohledně elektromobilů.

Deklarovaný nový název odkazuje na jednotku elektrického napětí volt. „Možná měníme naše K za T, ale neměníme odhodlání této značky vyrábět nejlepší auta ve své třídě,” uvedl šéf americké divize Scott Keogh.

Firma podle něj věří, že její budoucností je „lidový elektrický vůz”. „Od začátku našeho přechodu k elektrické budoucnosti jsme říkali, že budeme stavět elektromobily pro miliony, nejen pro milionáře,“ uvedl.

Co letos chystá koncern Volkswagen? Elektromobily, ale i modernizaci spalovací nabídky

AutoMoto

Jediným elektromobilem, který Volkswagen v současné době ve Spojených státech nabízí, je crossover ID.4. Právě rodina ID, která reprezentuje elektromobilitu značky, se však v následujících letech rozroste do několika dalších segmentů. V Evropě je v nabídce ještě hatchback ID.3.

Volkswagen budoucnost automobilového sektoru vidí v elektromobilitě, se kterou má velké plány. Jen do roku 2025 chce do vývoje elektromotorů investovat zhruba 35 miliard eur (asi 915 miliard Kč) a dalších 27 miliard eur (skoro 706 miliard Kč) vložit do digitalizace. Díky elektřině, digitalizaci a ekologickému provozu chce Volkswagen do roku 2050 dosáhnout takzvané klimatické neutrality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám