Hlavní obsah

Vláda povolila, aby do Nošovic přijely stovky korejských odborníků Hyundai

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda v pátek schválila žádost automobilky Hyundai v Nošovicích, které schází zaměstnanci z domovské Koreje. V květnu přijede 446 zaměstnanců. Celkem více jak 750 lidí.

Foto: Hyundai

Administrativní budova patří k nejmenším stavbám v areálu nošovické továrny Hyundai.

Článek

„Schválili jsme opatření k tomu, abychom korejské automobilce Hyundai, která má u nás v Nošovicích významnou výrobu, umožnili návštěvu a práci významných zaměstnanců na inženýrských a vývojových pozicích,” řekl v pátek na tiskové konferenci po jednání vlády ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček s tím, že s Koreou v současné chvíli neexistuje běžný výměnný stav jako v rámci Evropské Unie.

Tito pracovníci budou muset být ve speciálním režimu. „Je to šito na míru tak, aby jejich pobyt nepřesáhl devadesát dní, aby přiletěli speciální charterovým letem, přičemž se musí prokázat maximálně dva dny starým negativním testem na covid-19,” dodal Havlíček.

Kolínská automobilka TPCA prodloužila odstávku, znovu spustit by se měla jako poslední

AutoMoto

Zaměstnanci, kteří tímto způsobem posílí vývoj Hyundai, se podle ministra budou pohybovat pouze firemními autobusy a budou ubytováni pouze v zařízeních, kam nebude mít nikdo jiný přístup. Jejich pohyb bude jinak možný pouze v závodě Hyundai v Nošovicích.

Harmonogram počtů byl z úst ministra daný přesně. Po 446 Korejcích v květnu dorazí dále 58 zaměstnanců v průběhu června, 109 lidí v průběhu července, 82 v srpnu, 89 v září a tři v říjnu.

Hyundai prudce poklesl zisk, koronavirus sráží prodeje

Ekonomika

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku po třítýdenní odstávce zapříčiněné pandemií nového typu koronaviru obnovila výrobu v úterý 14. dubna jako první velký podnik v Česku. Škoda výrobu restartuje jako druhá ze tří velkých českých automobilek v pondělí 27. dubna. Kolínské TPCA plánuje obnovu až na 4. května.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám