Hlavní obsah

Smůla pro Kiu Stinger. Nejspíš se nedočká nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Kia podle dostupných informací patrně na trhu přímo nenahradí sportovní vůz třídy GT Stinger. S odvoláním na zdroje uvnitř společnosti to napsal server Autocar. Místo přímého nástupce Kia údajně vydá silnější verze elektromobilu EV6.

Foto: Kia

Kia Stinger GT po faceliftu.

Článek

Sportovní sedan Kia Stinger se poprvé představil v roce 2017 a doslova se dá říct, že způsobil převrat v tom, jak někteří uvažovali o jindy zdrženlivé jihokorejské automobilce. Vůz třídy GT byl ještě v minulém roce mírně přepracován, aby „šel s dobou“.

EV6 je jen začátkem. Kia pracuje na dvou elektrických SUV nové éry

AutoMoto

Sportovní vlajkovou loď navíc nyní v Kie převzal elektromobil EV6, který v příštím roce dostane vlastní verzi GT. I proto je velice pravděpodobné, že stinger se současnou generací skončí. „Duch stingeru zůstává a zůstane. Rád si myslím, že EV6 má jeho geny. A až přijde verze GT, tak se bude jednat o auto se stingrem v těle a duši,“ nechal se podle serveru Autocar slyšet šéf designu Kii Karim Habib.

„Stinger byl transformační vůz a otevřel zcela nový pohled na to, čím může být Kia. Byl to sportovní a precizní řidičský nástroj. Nová EV6 je na tom podobně,“ doplnil designér. Stinger v nabídce Kii ovšem ještě nějakou dobu zůstane, minimálně do roku 2024.

Reklama

Související témata:

Související články

Kia Stinger GT v testu: Jak se buduje image

Kiu Stinger jsme dosud otestovali jen ve čtyřválcovém provedení, ovšem to bychom si nevyzkoušeli to nejlákavější. Šestiválcová varianta GT má charakteru na...

Výběr článků

Načítám