Hlavní obsah

EV6 je jen začátkem. Kia pracuje na dvou elektrických SUV nové éry

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Kia údajně pracuje na dalších dvou elektrických modelech, které plynule navážou na nedávno představený elektromobil EV6. Se zprávami přišel server Auto Express s odvoláním na člena vedení společnosti.

Foto: Kia

Kia EV6

Článek

O vývoji hned dvou nových elektrických modelů na nové elektrické platformě hovořil se serverem Auto Express evropský produktový šéf Kia Sjoerd Knipping. Ten přiznal, že společnost pracuje na dvou SUV, z nichž větší zamíří na zámořský trh a menší zůstane v Evropě.

Elektromobil Kia EV6 má ceny pro český trh, začíná nad milionem

AutoMoto

Podrobnosti o obou modelech jsou velice omezené, nicméně zprávy říkají, že větší SUV by mělo v USA nést název buď EV7 či EV8, zatímco menší crossover bude mít pravděpodobně název EV4.

Auto Express píše o tom, že elektrický crossover pro Evropu vznikne na sdílené modulární platformě E-GMP, na které stojí už představené EV6 či sdružený Hyundai Ioniq 5 nebo Genesis GV60. Vůz by pak měl mít rozměry podobné jako současný Sportage a hlavními soupeři by měly být vozy jako Volvo C40 či Mercedes-Benz EQA.

Kia Sportage se představuje v nové generaci

AutoMoto

Většina nepotvrzených zpráv hovoří o tom, že EV4 využije stejný pohon jako EV6, což znamená, že by mohl mít baterie o kapacitě až 77,4 kWh a maximální výkon i 321 koňských sil při pohonu všech čtyř kol v nejsilnější variantě. Kia do roku 2025 plánuje prodávat až 11 elektrických modelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám