Hlavní obsah

Omlazená Kia Stinger v Česku nabídne jen šestiválec, je u nás suverénně nejprodávanější

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia uvádí zmodernizovanou vlajkovou loď na český trh. Stinger po faceliftu zahodil čtyřválce. Se šestiválcem ve verzi GT je k mání od 1 449 980 korun.

Foto: Kia

Kia Stinger GT po faceliftu

Článek

České zákazníky na rozdíl od jiných evropských trhů nebrzdí specifické národní daně za auta s vyššími emisemi, pro tuzemské zákazníky je tak u mnoha modelů typické, že si rádi připlatí za výkonnější a větší motory.

Vidět je to i u vozu Kia Stinger. Od uvedení modelu na český trh v listopadu roku 2017 se jej do listopadu 2020 prodalo na 114 kusů, přičemž více než 80 procent zákazníků si zvolilo právě verzi GT se šestiválcem.

Vidlicový šestiválec o objemu 3,3 litru po modernizaci vyhovuje přísnější emisní normě Euro 6d-ISC-FCM. Nabízí výkon 269 kilowattů, 366 koní, v 6000 otáčkách za minutu. Spárován je stále se samočinnou převodovkou a pohonem všech kol.

Kia Stinger GT v testu: Jak se buduje image

AutoMoto

Facelift přinesl jiné světlomety včetně zadních LED svítilen. Nový design mají rovněž 19palcová kola a objednat si nyní lze i lak v módním zeleném odstínu Ascot.

V interiéru je novinkou přepracovaný design vybraných prvků včetně bezrámečkového zpětného zrcátka či prošívání výplně dveří, ambientní osvětlení s až 64 barevnými variantami a inovovaný palubní infotainment s dotykovým 10,25palcovým displejem a novými funkcemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám