Hlavní obsah

Santovo Bentley. Speciální Flying Spur má na přídi sošku soba

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Bentley vytvořila speciální edici svého luxusního modelu Flying Spur, která nese název „Reindeer Eight“ nebo Sobí Osmička. Jedná se o interpretaci saní Santy Clause v luxusním obalu.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur Reindeer Eight

Článek

Měnil by Santa Claus, který nosí vánoční dárky dětem ve Velké Británii nebo USA, svých osm sobů za nové exkluzivní Bentley Flying Spur The Reindeer Eight? Těžko říct, nicméně je jisté, že by se mu v nové limitované edici od britské automobilky rozvážely dárky hodně pohodlně a ve velkém stylu.

Bentley si s brexitem poradí po svém. Problémy s dodávkami vyřeší letadla

AutoMoto

Speciální Flying Spur dostal od svého výrobce jedinečnou barvu Cricket Bauble, která má odstín míčku na kriket. Lak doplňuje zlatý vzor v podobně diamantů a jemná zlatá linka. Nechybí ani uhlíková vlákna, která zdobí boční prahy, spoiler na víku kufru a difuzor.

Foto: Bentley

Bentley dalo vozidlu diamantový akcent. Měl by evokovat let saní.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur Reindeer Eight a jeho grafické lakování.

Na přední kapotě je několik zlatých detailů v trojrozměrném provedení. Vrcholem je pak zlatý sob na místě originální sošky okřídleného B, která se tradičně nachází na modelu Flying Spur. Celý luxusní vzhled doplňují dvaadvacetipalcová zlatá kola.

Nejdražší vánoční dekorace? Bugatti v Molsheimu vystavilo La Voiture Noire

AutoMoto

V interiéru dostaly Santovy luxusní saně kožené čalounění v barvě odpovídající laku kapoty. Kontrastní prošívání je vyvedené ve zlaté barvě a na sedačce se dokonce objevuje i jméno Santa Claus. Na palubní desce se nachází motivy zobrazující severní pól, kde podle legendy Santa žije.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur má místo tradiční sošky zlatého soba.

Foto: Bentley

Interiér odkazuje na místo trvalého bydliště Santy Clause, tedy na severní pól.

Pod kapotou Flying Spur pak tradičně najdeme motor V8 s dvěma turbodmychadly, objemem 4,0 litru a výkonem 542 koňských sil. Právě podle počtu válců Britové pojmenovali speciální vůz „Sobí Osmičkou”. Maximální rychlost auta je stanovena na 318 km/h, což je sice hodně, ale rozhodně ne dost na to, aby stihnul Santa Claus doručit všechny dárky včas. Možná proto raději zůstane u svých létajících saní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám